AI & GAMING (JURK) EDIH

AI & GAMING (JURK) EDIH

AI & GAMING (JURK) EDIH djeluje kao one-stop shop i predstavlja središte digitalizacije i digitalne transformacije za male i srednje poduzetnike te za javni sektor na području središnje Hrvatske i na sjevernom Jadranu. EDIH nudi mogućnost uvođenja svih digitalnih tehnologija u poslovanje poslovnih subjekata ili institucija iz javnog sektora, s posebnim fokusom na područje umjetne inteligencije, gamifikacije i Blockchaina.

Sve usluge EDIH-a usmjerene su na provedbu digitalne transformacije poduzetništva i javnog sektora, a za krajnje korisnike su potpuno besplatne! Aktivnosti digitalizacije i digitalne transformacije provode se u konzorciju koji je sastavljen od 8 partnera, koji u projekt donose veliko iskustvo i stručnost u radu s poduzetnicima, tehnološko znanje iz fokus područja, iskustvo u znanstvenim istraživanjima i njihovoj primjeni u poslovnom svijetu te koji su aktivni dionici inovacijskog ekosustava. Članovi konzorcija projekta AI & GAMING (JURK) EDIH su: Javna ustanova regionalni koordinator Sisačko-moslavačke županije; Razvojna agencija SIMORA – Poduzetnički inkubator PISMO; Institut za fiziku Sveučilišta u Zagrebu; Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu; Veleučilište PAR Rijeka; Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o. – Centar za umjetnu inteligenciju; HashNET d.o.o. FAST LANE d.o.o.

EDIH se u ukupnom iznosu od 2,3 milijuna eura sufinancira sredstvima Europske komisije kroz program DIGITAL EUROPE i sredstvima iz Nacionalnog programa otpornosti i oporavka 2021. – 2026., kojima upravlja Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Projekt je započeo 1. prosinca 2022. godine i predviđeno trajanje je 3 godine, s mogućnošću produljenja trajanja na još minimalno 1 godinu.
AI & GAMING (JURK) EDIH dio je mreže inicijalnih europskih digitalnih inovacijskih središta (hubova) koja broji 151 hub, od čega ih je u Hrvatskoj samo 4. EDIH-ovi predstavljaju koordinirani napor Europske komisije da što više malih i srednjih poduzetnika do 2030. usvoji razne digitalne alate i tehnologije kako bi bili što konkurentniji, efikasniji i uspješniji.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd