• 044 500 330

Svečanost primopredaje Doma za starije i nemoćne osobe Glina

Na temelju Okvirnog sporazuma potpisanog između Republike Hrvatske i Razvojne banke Vijeća Europa, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, te potpisanog Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava za potprojekt rekonstrukcije i dogradnje, Dom za starije i nemoćne osobe u Glini zamišljen je kao trajno rješenje za stambeno zbrinjavanje osoba u statusu izbjeglica, povratnika i prognanika koji se trenutno nalaze u objektima organiziranog smještaja (Polikarpa, Prognaničko naselje Kovačevac, Dom Matija) te ostalih povratnika, koji zbog visoke životne dobi nisu sposobni za samostalan život.
Osnivač Doma za starije i nemoćne osobe u Glini je Sisačko-moslavačka županija, a Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zadužen je za izgradnju i opremanje Doma, kao i izbor korisnika.
Za rekonstrukciju i dogradnju Doma za starije i nemoćne osobe u Glini utrošeno je gotovo 21,4 milijuna kuna i za opremanje 2,7 milijuna kuna. Stambeno će se zbrinuti 75 osoba koje nisu sposobne za samostalan život.

Ovdje možete poslušati prigodna obraćanja:

Župana Ive Žinića:

{play}images/stories/audio/zinicgn.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Državnog tajnika Nikole Mažara:

{play}images/stories/audio/mazargn.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd