• 044 500 330

Poduzetništvo u obrazovanju

Nositelj projekta je Osnovna škola Ludina, a partneri Osnovna škola u finskom Kiiminkiju i Osnovna škola Valašske Mezirici iz Češke.
U sklopu projekta izrađeno je novo kurikularno područje Poduzetništva u osnovnoj školi, s primjenom u Izvannastavnoj aktivnosti Mladi poduzetnik, te međupredmetne teme u ostalim predmetima osnovne škole.
Osmišljen je, uređen i tiskan udžbenik za poduzetništvo za učenike, priručnik za učitelje i online nastavne materijale. Ostvarena je tripartitna razmjena učenika s ukupno 99 učenika i 42 učitelja koji su u njoj sudjelovali.
Krajnji rezultat je osmišljen i izrađen poslovni plan za školski vrt, povezan s KA1 projektom ZUB, zajedno sa svim segmentima od izrade ideje, istraživanja i analize tržišta, marketinga, pronalaženja sponzora i donatora, pronalaženja tržišta, plasman proizvoda i sl. te odgajanja budućih poduzetnika i poduzetničkoga duha od najranijeg školskog uzrasta.
Kako je opće prihvaćeno stajalište da je znanje temelj uspješnoga gospodarstva i prosperiteta svake države, tako obrazovanje predstavlja važno područje zajedničke politike na razini EU-a. Stoga, radi usklađivanja nacionalne obrazovne politike s onom na europskoj razini i ostvarivanja zajedničke misije, bitno je omogućiti nositeljima toga procesa, učiteljima i obrazovnim ustanovama, upoznavanje, uspoređivanje i reformiranje sustava u kojima rade.

Izjavu zamjenika župana, Romana Rosavca možete poslušati ovdje:

{play}images/stories/audio/ka2.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd