• 044 500 330

Novi uređaji za glinsku ispostavu Doma zdravlja Petrinja

Zahvaljujući sredstvima Sisačko-moslavačke županije i Grada Gline za laboratorij u Glini, koji je izvan standarda zdravstvene zaštite i financira se iz sredstava koja nisu ugovorena sa Zavodom, nabavljena su dva izuzetno vrijedna uređaja, rekao je ravnatelj Dom zdravlja Petrinja dr. Zdenko Matijašec. Vrijednost im je oko 270 000 kuna i omogućit će puno kvalitetniju zdravstvenu zaštitu stanovnicima Gline, Topuskog i Gvozda.
Župan Ivo Žinić je naglasio kako je i ovaj glinski primjer dobar primjer suradnje Grada i Županije. „Nama u Županiji je cilj da svaki stanovnik ima jednaku mogućnost za svu zdravstvenu zaštitu. Ovdje, kroz analize koje će se moći obavljati s novim, modernim uređajima, omogućit ćemo da svi stanovnici Gline, Gvozda i Topuskog mogu ovdje obaviti te analize, a da ne moraju odlaziti u Sisak ili neka druga udaljena mjesta.“
U Glini i okolici, dodao je župan, puno je male djece, gdje su ovakve analize svakodnevno potrebne, pa će i liječnicima biti lakše, puno prije će imati određene nalaze. Županija će, rekao je još župan i dalje ulagati sredstva u povišeni zdravstveni standard.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd