• 044 500 330

Novi CT uređaj za sisačku bolnicu [foto]

„Radi se o visokosofisticiranom CT aparatu, za koji je izdvojeno oko 4 milijuna kuna bespovratnih sredstava, EU fondova iz Operacijskog programa konkurentnost i kohezija,“ rekla je dr. Kramarić.
Ovaj će aparat pomoći puno lakšem liječenju i postavljanju dijagnoze, a isto će tako pomoći i rendgenolozima, koji će puno lakše očitavati ove slike i nadam se, zbog brzine radova, smanjit ćemo liste čekanja,“ riječi su ravnatelja bolnice dr. Tomislava Dujmenovića.
Župan Ivo Žinić je s radošću pozdravio dolazak kvalitetnog aparata, koji će uvelike pomoći dijagnostici u sisačkoj općoj bolnici: „Zahvaljujem prije svega Ministarstvu zdravlja koje je odabralo i našu bolnicu za opremanje novim uređajem. Želim reći da je ovo početak jednog novog razdoblja, kada očekujemo velike pomake u ovoj bolnici. Očekujemo do kraja godine ovdje i uređaj za magnentu rezonanciju. I što je još bitnije, očekujemo da ćemo prijaviti naš središnji paviljon na natječaje za EU fondove, koji će biti ovih dana objavljeni. Mi smo spremni, pripremili smo kompletnu dokumentaciju i vjerujem da ćemo biti prvi koji će biti financirani iz tog fonda i da će konačno taj središnji paviljon u obliku dnevne bolnice i objedinjenog hitnog bolničkog prijema biti realiziran.“
Nakon svečanosti predaje CT uređaja župan je ravnatelju bolnice uručio ključeve sanitetskog vozila koje je bolnici ustupio županijski Zavod za hitnu medicinu.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd