• 044 500 330

Vozila za potrebe hitne medicine [foto]

„Danas smo predali četiri nova, moderna vozila hitne medicinske pomoći za naše centre u Hrvatskoj Kostajnici, Glini, Kutini i Sisku, a prije dva mjeseca još dva vozila u Novsku i Petrinju. Ovime smo zaokružili modernizaciju voznog parka hitne medicinske pomoći u našoj županiji, nijedno vozilo nije starije od pet godina. Postigli smo jedan dugo iščekivani standard. Naše hitne medicinske službe rade preko milijun i šesto tisuća km i potrebna su ovakva sigurna vozila, potrebna je moderna oprema da bi stanovništvo naše županije imalo donekle jednaku hitnu medicinsku pomoć kao i u drugim dijelovima naše Hrvatske, posebice u Zagrebu. Teško je to postići jer je naša županija površinom vrlo velika, imamo udaljena naselja do kojih je teško brzo doći.“ – rekao je župan u ovoj prigodi. Dodao je kako će i dalje ulagati napore u unaprjeđivanje zdravstvene zaštite stanovnika županije.
Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu SMŽ dr. Tomislav Fabijanić rekao je kako su sva vozila prilagođena potrebama prostora i kraja u koji idu: „Apsolutno smo ispunili sve norme po pitanju starosti i vrste vozila. Mislim da smo po tome trenutno broj jedan u Hrvatskoj.“ Zbrojna ulaganja u tih šest vozila iznose gotovo dva milijuna kuna, rekao je Fabijanić i zahvalio Županiji, koja ulaže u povišeni zdravstveni standard.
Po završetku predaje vozila župan je sa suradnicima, a u pratnji ravnatelja, obišao sve prostore Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd