• 044 500 330

Prognaničko naselje Dumače staviti u funkciju

Nakon sastanka, čije su teme bile iz područja djelovanja Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, župan Žinić je, u društvu predstojnika Mažara, obišao Prognaničko naseljeDumače, na području Grada Petrinje.
„Došli smo u novoizgrađeno naselje u Dumačama u koje bi se trebali vratiti naši prognanici s Kosova, koji se trenutno nalaze u naselju Mala Gorica. Ovo je naselje izgrađeno prije nekoliko godina, napravljene su vrlo kvalitetne kuće, međutim ono do današnjeg dana nije stavljeno u funkciju i ljudi koji su otišli odavde čekaju nestrpljivo povratak.
Moram zahvaliti predstojniku državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikoli Mažaru koji je na moj zahtjev danas došao na radni sastanak. Znamo da je bilo problema prilikom gradnje ovog naselja i da danas, gotovo četiri godine od dovršetka, određene komunalne instalacije nisu potpuno spremne da se mogu priključiti na kanalizacijsku mrežu. Danas nam je prezentirana problematika zbog koje još ne možemo preseliti ljude iz male Gorice. U jednom je dijelu došlo do slijeganja kanalizacijske mreže i vidljivo je da će biti potrebni radovi na popravku mreže.“ – rekao je župan. Dodao je kako vjeruje da bi do kraja listopada ti radovi mogli biti završeni i onda krenuti u preseljenje ljudi, koji sada žive u uistinu neprimjerenim uvjetima.
Predstojnik Mažar je rekao kako je smatrao da će problemi biti manji, da će biti brže riješeni, ali to nažalost nalazi vještaka opovrgavaju: „Moram istaknuti da ćemo kao državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do kraja osmog mjeseca prikupiti sve troškovnik, nalaze i raspisati javnu nabavu. Javna nabave je početak konačnog rješenja ovoga naselja i ja očekujem da ćemo negdje do kraja mjeseca listopada završiti poslove ovdje i staviti ovo naselje u funkciju.“


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd