• 044 500 330

Posjet ministra Tolušića [foto]

Sastanku, na kojem su baš svih 19 jedinica lokalne samouprave imale svoga predstavnike, nazočili su i župan Ivo Žinić i njegova zamjenica Anita Sinjeri-Ibrišević.
„Sisačko-moslavačka županija do kraja godine će vjerojatno dobiti negdje između 800 i 900 milijuna kuna iz EU fondova i to je odličan razlog za posjetu. Prvi ugovor koji ćemo potpisati je obnova „Holandske kuće“ ovdje u gradu Sisku, preko 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz regionalnog razvoja. Tu su projekti u zdravstvu, znači 70 milijuna kuna za Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“, 12.5 milijuna kuna za obnovu domova zdravlja na području SMŽ, preko 8 milijuna kuna za Park prirode Lonjsko polje i jako velik iznos za grad Petrinju, preko 400 milijuna kuna za vodoopskrbu i odvodnju i blizu 190 milijuna kuna za praktički obnovu samog grada kroz projekt obnove osiromašenih područja,“ rekao je ministar Tolušić nakon sastanka.
„Naša županija ima velik broj projekata, koji su prijavljeni, koji su u realizaciji preko fondova. Ja ću još napomenuti da je u završnoj fazi i završetak doma za starije i nemoćne u Glini vrijedan 34 milijuna kuna, a u pripremi zrelih projekata, s građevinskom dozvolom imamo 59 projekata, gotovo milijardu kuna u ovim projektima. Govorim o svim projektima naših gradova i općina i nešto i županije,“ rekao je župan Ivo Žinić.
Ministar Tolušić je u pratnji župana Žinića sa suradnicima posjetio i tvrtku Applied Ceramics, Kulinarski institut Kul-In i Poduzetnički inkubator PISAK.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd