• 044 500 330

Otpor agresoru počeo je u Glini [foto]

Tog je dana, 1991. godine, napadnuta, od strane pobunjenih Srba i uz aktivnu pomoć tzv. JNA, koja je ovim svrstavanjem odbacila masku, Policijska postaja Glina. Hrvatski su policajci pružali junački otpor oružjem i brojem daleko nadmoćnijim napadačima, ali su se morali predati. Tog je dana ubijen tada 21-godišnji hrvatski policajac Tomislav Rom, a njegovi kolege policajci, zajedno s civilima, hrvatskim domoljubima, završili su u kninskom zatvoru.
Obilježavajući dan početka otpora izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće na grobu Tomislava Roma, te ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.
Sveta misa služena je u župnoj crkvi Svetog Ivana Nepomuka u Glini.
Svečanosti su nazočili župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, a tijekom svečanog programa, koji je održan u Hrvatskom domu u Glini, posebni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, general Mladen Markač uručio je odlikovanje kojim je predsjednica posmrtno odlikovala hrvatskog branitelja, policajca Tomislava Roma, njegovom bratu.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd