• 044 500 330

Zajedno do jednakih mogućnosti [foto]

Sisačko-moslavačka županija aplicirala je na prvi natječaj za zapošljavanje pomoćnika u školskoj godini 2014/15 te je dobila sredstva za zapošljavanje 55 pomoćnika za 61 učenika s teškoćama. Projektom „Zajedno do uspjeha“ prvi put je Županija ostvarila jedan značajan broj pomoćnika u nastavi i kroz njih omogućila učenicima s teškoćama potpuniju integraciju u odgojno obrazovni rad.
U ovoj školskoj godini kroz projekt nazvan „Zajedno do jednakih mogućnosti – inkluzijom do cjelovitog obrazovanja“ zaposleno je 76 pomoćnika za 91 učenika.
Kroz prošlogodišnji projekt Sisačko- moslavačka županija povukla je sredstva u vrijednosti od 2,2 milijuna kuna, a u projektu koji još uvijek traje 2,4 milijuna kuna. Uskoro se očekuje novi natječaj te se nadamo kako ćemo i ovaj put povući sredstva i omogućiti našim učenicima jednostavnije školovanje, rekao je Piletić, koji se u svom obraćanju novinarima dotaknuo i projekata Učini Obr(a)t, logopeda i nedavne edukacije za 22 škole za pisanje EU projekata. Tema ovogodišnjeg EU tjedna je obrazovanje, a najveći projekti SMŽ, u kojoj se uovom trenutku grade dvije škole,upravo su iz područja obrazovanja.



 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd