• 044 500 330

Pilot projekt sustava navodnjavanja Velika Ludina

Temeljem nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem Sisačko-moslavačka županija izradila je Plan navodnjavanja, koji je usvojen u lipnju 2008. godine. Tim su planom određene 64 potencijalne lokacije s pripadajućim poljoprivrednim površinama za navodnjavanje. Kao ekonomski najopravdaniji iz Plana navodnjavanja se iščitava Pilot projekt sustava navodnjavanja Velika Ludina 480 ha, koji u svom obuhvatu ima zasađene trajne nasade jabuka, krušaka, bresaka, jagoda i dr.
Do sada je u izgradnji i održavanju vodno gospodarskih objekata u SMŽ izrađena predinvesticijska studija, idejni projekt i njegova aktivna revizija, novelacija elaborata zaštite okoliša, studija izvodljivosti, geodetski projekt i ishođena lokacijska dozvola.
U nastavku aktivnosti realizacije sustava navodnjavanja Velika Ludina slijedi izrada detaljne projektne dokumentacije, kontrola glavnog projekta i ishođenje građevinske dozvole.
Utrošena sredstva za sustav navodnjavanja Velika Ludina bit će moguće povući iz fondova EU po dobivanju pravomoćne građevinske dozvole i to uu skladu Podmjere 4.3. Potpora za ulaganje u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju ili prilagodbu poljoprivrede i šumarstva u 100 % iznosu.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd