• 044 500 330

Radni sastanak u Topuskom

„Dotaknuli smo gotovo sve teme koje su bitne za razvoj Općine Topusko,“ rekao je u nakon sastanka župan Ivo Žinić: „Općina Topusko je jedna od najvažnijih turističkih destinacija u našoj županiji, preko 65 % svih noćenja u našoj županiji ostvareno je ovdje. Sve što se ovdje događa vezano je uz taj biser naše županije, uz Lječilište i Top Terme i upravo nam je cilj održati ova dva gospodarska subjekta, na jednoj razini koja će omogućiti dolazak još većeg broja turista. U zadnje dvije godine uspjeli smo od jedne posrnule tvrtke i ustanove stvoriti i Lječilište i Top Terme da budu konkurentne i da unazad dvije godine pozitivno posluju. Time smo stekli uvjete da možemo projekte odavde prijaviti za fondove EU.“
U Lječilištu imamo najmoderniju hidroterapiju u Hrvatskoj, rekao je župan, otvaramo 19 novih soba, stvaramo još kvalitetnije uvjete za dolazak gostiju. Razgovaralo se i o određenim dubiozama, naslijeđenim problemima, dogovoren je način rješavanja dugova prema Općini, spomeničke rente i komunalne naknade. Proračun Općine, koji se bori s likvidnošću, na taj će način primiti dobar poticaj za realizaciju projekata koje planiraju u Topuskom. Razgovaralo se i o novim, zajedničkim projektima, pogotovo u razvoju turističke infrastrukture. Pokušat će ostvariti sinergiju okolnih jedinica lokalne samouprave, a svakako se ozbiljno računa i na prekograničnog partnera Veliku Kladušu, odakle dolazi velik broj gostiju. Svakako valja intenzivirati i suradnju s Plitvičkim jezerima. Kulturno-povijesna baština na području Topuskog je nemjerljive vrijednosti, taj potencijal treba iskoristiti, rekao je župan, ali nastojati zaokružiti ponudu cijelog područja.
Razgovaralo se i o poboljšanju infrastrukture, termalnoj vodi, a i o projektima koje Županija ovdje namjerava provesti, a to je u prvom redu Rehabilitacijski centar za branitelje i djecu i ostali projekti.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd