• 044 500 330

Završna faza razminiranja poljoprivrednih površina na području Sisačko-moslavačke županije [audio]

Župan Ivo Žinić, koji je nazočio obilježbi, zajedno s ravnateljem Hrvatskog centra za razminiranje Draženom Jakopcom, pratio je u uvodnom dijelu prezentaciji provedbe druge faze Tipa Operacije 5.2.2. «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta», u sklopu Programa ruralnog razvoja, a kroz koju je Sisačko-moslavačka županija kao korisnik ostvarila potporu od 56,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj - za razminiranje poljoprivrednih površina.
Podsjetimo, u prvoj fazi navedene Operacije Sisačko – moslavačka županija ostvarila je potporu EPFRR-a u iznosu od 91,2 milijuna kuna, a poslovi razminiranja 13,4 četvorna kilometra poljoprivrednih površina dovršeni su.
U drugoj fazi, realizacijom šest ugovora ukupne vrijednosti 56.212.882,90 kn, razminirat će se 6,8 četvorna kilometra poljoprivrednih površina na području gradova Gline i Novske (naselja Kričke), općine Gvozd te naselja Madžari, Gora, Košutarice, Novoselci i Bobovac.
Poslove razminiranja poljoprivrednih površina Sisačko – moslavačke županije izvodit će gotovo sve pravne osobe registrirane za obavljanje poslova razminiranja.
Ovisno o veličini projekta poslovi će se izvoditi od 20 do 150 radnih dana.
Sisačko – moslavačka županija ima još 77,1 četvornih kilometara minski sumnjivog prostora. Realizacijom predmetnih poslova minska opasnost biti će uklonjena sa svih površina kategoriziranih kao poljoprivredno zemljište.

Izjava župana Ive Žinića:
{play}images/stories/audio/mine.mp3{/play}

 


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd