• 044 500 330

Osnivanje Zajednice proizvođača meda šansa za pčelare – područni ured u Novskoj

Kako je rekao Željko Đurić, dopredsjednik „Metvice“, to je razumljivo i stoga što članovi njihove udruge imaju najviše košnica s pčelama koje sele prema periodu paše na razne lokacije u Hrvatskoj.
Okupljeni u petak, 29. srpnja 2016. godine, na sastanku s predstavnicima županije i zamjenikom ministra poljoprivrede Tugomirom Majdakom, mogli su čuti mogućnosti i značaj osnivanja Pčelarske organizacije.
Ono što ističe Mario Čelan, direktor Županijske razvojne agencije, je mogućnost da kroz ovaj oblik udruživanja mogu računati na europska sredstva putem natječaja, za nabavku repromaterijala, formiranje punionica, a što je posebno značajno, brendiranje visoko kvalitetnog meda koji proizvode. Radi se o pola milijuna Eura u kraćem razdoblju koji stoje na raspolaganju.
Na raspolaganju svim poljoprivrednim proizvođačima Sisačko moslavačka županija, kroz razne projekte koji su pokazali rezultate, prema riječima Marina Piletića, zamjenika župana, je plasiranje lokalnih proizvoda kroz nekoliko trgovina „Kupujmo lokalno“, nedavno osnovanu organizaciju vinara Moslavine, a uskoro i proizvođača meda.
Zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak, naglasio je da , slavonski med ima svoju oznaku kvalitete, zaštitni znak koji će kako kaže, kroz osnivanje Zajednice medara omogućiti sigurnije poslovanje, konkurentnost na tržištu uz mogućnost povećanja izvoza.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd