• 044 500 330

Početak radova na gradnji mosta Greda-Ljubljanica [foto]

Projekt „Izgradnja mosta Greda-Ljubljanica na rijeci Odri“ prepoznat je kaoizuzetno važan segment ulaganja u infrastrukturu koja direktno doprinosi očuvanju biološke vrijednosti ovog međunarodno važnog NATURA 2000 područja te je odlučeno da se pristupi izradi pripremne dokumentacije, zatim ishođenju svih potrebnih dozvola. Ishođenje svih potrebnih dokumenata i suglasnosti odradila je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije.
Most Greda-Ljubljanica preko rijeke Odre predviđa se kao zamjenska građevina za stari most koji je izgorio 2012. godine. Projektom je predviđena izgradnja drvenog mosta ukupne dužine 54m i širine 4m nosivosti 8 tona. Ukupna vrijednost investicije, uključujući izradu dokumentacije je oko 4 milijuna kuna.
Sukladno zakonskim obavezama prijavljen je početak radova za 1. kolovoza 2016. s planiranim rokom završetka kraj listopada 2016.
Riječ je o izuzetno bitnom projektu za Sisačko-moslavačku županiju rekao je župan Ivo Žinić: „Ovaj projekt povezivanja dvaju obala rijeke Odre omogućit će još kvalitetniji nastavak bavljenja ekstenzivnim stočarstvom na području naše županije Mi u Županiji pokušavamo iskoristiti te biološke vrijednosti i stvoriti projekte za održivi razvoj.“


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd