• 044 500 330

XX. konjanički maraton arapskih konja

Ovom obraćanju javnosti nazočili su župan Ivo Žinić sa zamjenikom Marinom Piletićem, zamjenik popovačkog gradonačelnika Dragan Šarčević i sudionici Maratona, pokretač i stalni sudionik Željko Petters, kroničar i pratitelj manifestacije Dragutin Pasarić i trajni pratitelj i suradnik, Stjepan Hrastnik.
Za neprekinutih 20 godina osobitu zahvalnost za bogati sadržaj maratona zaslužuje obitelj Petters iz voloderskog Donjeg Krivaja, Osim područjima Hrvatske: od Baranje do Dubrovnika, i od Vukovara do Umaga, prošao je i dijelovima Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine, gotovo 11 000 km.
Ovogodišnji, 20. jubilarni konjanički maraton arapskih konja uobičajeno kreće 5. kolovoza na Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. U pet dana 6 do 8 konjanika Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine sa sjedištem u Voloderu, pod sloganom Tradicija prošlosti – potreba budućnosti jahat će većim područjem Sisačko-moslavačke i dijelom Zagrebačke županije, ove godine u spomen na zapovjednike hrvatskog obrambenog rata.
Župan Ivo Žinić je zahvalio jahačima iz Volodera na trajnom čuvanju i pronošenju uspomene na Domovinski rat. Ovo je svakako događaj koji zaslužuje opću pozornost i Sisačko-moslavačka županija će ga uvijek pomagati, rekao je župan dodajući svoju želju da Maraton protekne u najboljem redu.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd