• 044 500 330

Tradicijski i umjetnički obrti

Radi očuvanja opstojnosti te poticanja razvoja tradicijskih i umjetničkih obrta SMŽ je provela Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih potpora po projektu „TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI – 2016“.
Na javni poziv zaprimljen je ukupno 41 zahtjev, od kojih 36 ispunjavaju uvjete iz Javnog poziva i svi su ostvarili pravo na bespovratnu potporu u maksimalnom iznosu od 10 000 kn.
Namjena dodjele ovih sredstava je sufinanciranje nabave opreme ili alata potrebnog za rad, uređaja obrtničkih radionica ili sufinanciranje troškova poslovanja.
Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 30. lipnja 2016. godine, u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Sisku uručio ugovore o dodjeli bespovratne potpore po projektu „TRADICIJSKI I UMJETNIČKI OBRTI“ predstavnicima 22 obrta s područja Siska, Petrinje i Gline.
„Mi u Županiji nastojimo pomoći gospodarstvu, obrtništvu i u Proračunu svake godine predviđamo određeni iznos kojim želimo pomoći vaše poslovanje. Vjerujem da u će području kojim se vi bavite, a to su umjetnički i tradicijski obrti, ovu godinu zatvorite i da vaši obrti opstanu.“ – rekao je župan okupljenim obrtnicima. Podsjetio je i na županijski projekt Poduzetnički krediti, koji nudi najpovoljnije uvjete u Hrvatskoj.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd