• 044 500 330

4. utrka solarnih automobila

Ovaj program, koji je tradicionalno dio programa obilježbe Dana Sisačko-moslavačke županije (11. lipnja), svake je godine sve bogatiji. Počinje zapravo već 9. lipnja 2016. godine, kad dolaze ekipe strukovnih škola, sudionika utrke, dan poslije, 10. lipnja, u Ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog bit će otvorena 2. izložba električnih i hibridnih vozila. Istog će dana biti održana i Konferencija o solarnim i električnim automobilima, koja sadrži stručna predavanja i panel diskusiju, dok će sama utrka, središnji događaj ovog programa biti održana na sam Dan Sisačko-moslavačke županije, dan rođenja braće Radić, 11. lipnja
Zamjenik župana Marin Piletić, koji se također obratio novinarima na konferenciji za novinare, uz ostalo je rekao: „Dok mnogi rade na kurikularnoj reformi, dok hrvatska javnost s velikom pozornošću prati sve što se događa, ovdje u Sisku su djelatnici ove škole godinama iznad kurikularne reforme. Ovdje se zaista živi obrazovanje koje ima svrhu, ovdje se rade kvalitetne stvari, ovdje se povlače milijunski iznosi putem prijava na različite fondove EU, ovdje učenici stječu europsko iskustvo i postaju jedni od najkvalitetnijih na tržištu rada."
Dodaje kako je primjer Tehničke škole Sisak bio poticaj da Županija u svojoj viziji nove Razvojne strategije, kao jednu od prvih ključnih rečenica stavi da svoj razvoj želimo temeljiti na inovativnoj, elektroničkoj i izvozno orijentiranoj industriji. Podsjetio je kako je Tehnička škola Sisak ovogodišnji dobitnik nagrade Sisačko-moslavačke županije.

 

 
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd