• 044 500 330

Stipendije studentima

Župan je studentima poručio kako se nada da će se oni, po završenom studiju vratiti u našu županiju i tako, angažirajući svoju stečenu stručnost, na neki način vratiti ono što je u njih uloženo.
Na natječaj za stipendije Sisačko-moslavačke županije bilo je ove godine ukupno 113 prijava, rekao je župan: „Dakle gotovo 90 naših studenata nije uspjelo doći do stipendije, ali ovdje najavljujem da ćemo sljedeće godine u mjerama, koje ćemo ovih dana prezentirati, a odnose se na promjenu demografske slike u našoj županiji, nastojati pokrenuti jednu drugačiju politiku, potaknuti mlade ljude da zasnuju obitelji, da imaju više djece.“
Župan je studentima govorio i o mjestu hrvatskog velejunaštva, Gvozdanskom, u kojem su branitelji radije poginuli nego da svoju zemlju i slobodu predaju osvajaču. Na tom primjeru moramo učiti voljeti svoju domovinu, ostajati ovdje i ne graditi svojim znanjem neke daleke i tuđe zemlje, rekao je župan.
U ovom trenutku devedeset studenata s područja SMŽ prima stipendiju od 700 kuna mjesečno.
„Neka i ova stipendija bude pripomoć vama i vašim obiteljima da studiranje protekne što je moguće lakše. A na nama je da osiguramo uvjete da se vratiti da se možete zaposliti,“ rekao je Ivo Žinić.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd