• 044 500 330

Rekonstrukcija županijske ceste

Riječ je o rekonstrukciji dijela županijske ceste 3158 od naselja Okoli prema ŽC 3124 (do nadvožnjaka na prijelazu preko autoceste A3) u duljini od 2 400 metara.
Rekonstrukcija podrazumijeva sljedeće: proširenje cestovnog profila na minimalnih 5 metara, rekonstrukciju kolničkog zastora - asfaltiranje u dva sloja, saniranje lokalnih oštećenja prometnice (sanacija udarnih rupa i ostalih raznih oštećenja), uređenje cestovnih jaraka te uređenje pristupa cesti s njiva i industrijskih priključaka.
Izvođač je uveden u posao 25. kolovoza 2015. godine, a ugovoreni rok za dovršetak radova je 120 kalendarskih dana. Trošak radova vrijednih nešto više od 3 milijuna kuna po pola financiraju ŽUC i Općina Velika Ludina.
„Ova je cesta vrlo bitna za Općinu Velika Ludina, ali i za Sisačko-moslavačku županiju. Ona vodi do podzemnog skladišta plina Okoli. Vidljivo je da je cesta uništena prolaskom velikih tereta, bila je preuska, nesigurna za promet. Nakon rekonstrukcije dobit ćemo kvalitetnu prometnicu“ - istaknuo je župan.
Župan je u ovoj prigodi govorio i o velikim teškoćama Županijske uprave za ceste, koja ima na brizi ukupno 1 308 kilometara županijskih cesta. „Proračun je ŽUC-u ove godine smanjen za gotovo devet milijuna kuna, a dobit ćemo manje iz Državnog proračuna. Bilo je planirano da sve županijske uprave za ceste dobiju više od 220 milijuna kuna, no taj je iznos sada smanjen na svega 28 milijuna kuna. To je nedopustivo i cijeli je sustav održavanja lokalnih i regionalnih cesta doveden u pitanje. Morat će se nešto drastično mijenjati, jer resorni ministar nema sluha za vapaje koji dolaze i od strane županija i županijskih uprava za ceste." - dodao je župan.
Župan Žinić je iskazao nadu da će nakon izbora koji slijede na čela ministarstava doći ljudi koji će znati drugačije promišljati: „Ne možemo dozvoliti da se sve centralizira i da se sve događa u Zagrebu. Sredstva moraju doći i u Sisačko-moslavačku županiju i u Veliku Ludinu i stoga ćemo se zalagati za decentralizaciju i promjenu načina upravljanja i održavanja županijskih cesta.“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd