• 044 500 330

Otvorenje tradicionalne manifestacije “Lipovljanski susreti 2015.” [foto]

Susreti su održani su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i pokroviteljstvom Sisačko – moslavačke županije u čije je ime na svečanom otvorenju okupljene pozdravio zamjenik župana Marin Piletić.

Lipovljanske susrete otvorila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović istaknuvši kakao su Lipovljani odličan primjer suživota manjina i većinskog hrvatskog stanovništva jer u njima godinama zajedno s matičnim hrvatskim stanovništvom žive pripadnici 13 nacionalnih manjina.

Zamjenik župana Sisačko – moslavačke županije Marin Piletić istaknuo je da su Lipovljanski susreti integralni dio europske kulturne baštine, a Lipovljani multikulturalna i multikonfesionalna sredina koja, kao takva, predstavlja budućnost našega društava.

Ove je godine zemlja partner ‘Lipovljanskih susreta’ bila Republika Češka. U suradnji s veleposlanstvom Češke Republike u Zagrebu i Saveza Čeha u Hrvatskoj, pripremljeno je predstavljanje Češke kao zemlje izuzetnih kulturnih i turističkih vrijednosti, ali i prezentacija rada i manifestacija češke nacionalne manjine u Hrvatskoj.

 

 

 

 

    

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd