• 044 500 330

Šišinec, mjesto sjećanja [video]

Župan Ivo Žinić je sudjelovao u cjelovitom programu, blagoslovu i puštanje vijenca niz rijeku Kupu, na mjestu stradanja pripadnika 102. brigade HV-a Novi Zagreb, Svetoj misi, u župnoj crkvi Sveta Marta, te polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod Spomen gaja u središtu mjesta.
Župan Ivo Žinić i osobno je svjedočio događanjima u Šišincu: „Bio sam ovdje u Šišincu ’91. godine tada kada se sve to događalo, u ulozi zapovjednika 78. samostalne bojne Glina. Bio sam puno puta ovdje na mjestu skelskog prijelaza gdje je jedna fenomenalna akcija Hrvatske vojske i policije kasnije nažalost doživjela krah kada je jedna brigada koja tog trenutka nije bila spremna za uvođenje u ratna djelovanja doživjela veliki gubitak ljudstva.“
Ti događaji, kaže župan, vezani uz akciju „Vihor“ kojom je trebao biti oslobođen prostor Banovine do grada Gline, ostali su mu duboko urezani u sjećanje.
„Danas smo došli zapaliti svijeće i položiti vijence u rijeku Kupu kako bi odali počast poginulima koji su stradali za slobodu današnje Hrvatske. To je najmanje što njima u spomen možemo učiniti“, rekao je Žinić.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd