• 044 500 330

Lječilište Topusko na putu oporavka

Naime, Lječilište bilježi povećanje prihoda od HZZO-a za 15% u odnosu na isto razdoblje prošle godine što će na godišnjoj razini povisiti prihode za 1,5 miijun kuna, dok će prihodi na temelju aktualno dobivenih javnih natječaja na slobodnom tržištu biti oko 1,35 milijuna kuna. Putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena su dva projekta ukupne vrijednosti 2 milijuna kuna s 80% učešća Fonda. Ulaganjem od 1,2 milijuna kuna u dovršetak dijela Blatnih kupki u jesen će biti otvoren suvremeno opremljen prostor hidroterapije što će, uz vrijednu donaciju ultrazvučnog uređaja Sisačke biskupije, uvelike utjecati na kvalitetu rada djelatnika i zadovoljstvo pacijenata. U cilju smanjenja obveza iz prethodnog razdoblja i povećanja prihoda ustanove provedene su i učinkovite mjere restrukturiranja poslovanja. Lječilište planira ustanoviti Centar za rehabilitaciju branitelja, HRVI i veterana Domovinskog rata što će omogućiti pružanje bolje i kvalitetnije cjelovite zdravstvene skrbi braniteljima i članovima njihovih obitelji specifično prilagođene njihovim potrebama. U jesen ove godine priprema se i organizacija znanstveno-stručnog skupa o strategiji razvoja zdravstvenog turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji, te inicijativa za osnivanje klastera zdravstvenog turizma Sisačko-moslavačke županije čime će se ostvariti bolji preduvjeti za daljnji razvoj projekata u zdravstvenom turizmu.
Župan Žinić koji je čestitao čelnim ljudima Lječilišta na ovom dobrom rezultatu, rekao je i kako je ovo prigoda da nakon šest mjeseci obnašanja vlasti u Županiji predstave pozitivne pomake prema razvoju i prema onome što je on sa svojim timom najavljivao:
„Prije svega održali smo riječ da na čelo određenih institucija nećemo stavljati ljude po političkoj podobnosti, nego ćemo insistirati na stručnosti.“ Upravo je takav slučaj u Lječilištu Topusko, rekao je župan: „Prvi zadatak koji smo mi zadali bio je točno preciziran, idemo pokušati najprije zaustaviti daljnje propadanje i Lječilišta i Top Termi. To je nešto što se 20 godina kontinuirano događalo.“ Napravljena je detaljna analiza i to je bio početak svega, rekao je župan koji kaže kako je najvažnija osoba u ovom poslu bio profesor Čavrak. „U roku od 6 mjeseci uspjeli smo prepoloviti gubitak iz prošle godine. Prema sadašnjim pokazateljima očito je da ćemo godinu završiti vrlo uspješno, sanirat ćemo gubitak u Lječilištu i krenuti dalje s određenim planovima.“
Posebnu je pozornost župan, koji ove dobre i povoljne vijesti smatra zapravo samo početkom oporavka, bolje rečeno spasa Lječilišta Topusko, posvetio planiranom razvoju centra za branitelje. Za to Topusko ima sve uvjete, stručnu radnu snagu, a branitelji iz naše županije su raspršeni, traže pomoć na raznim stranama. Dio sredstava koja Županija već odvaja za aktivnosti braniteljskih udruga bit će usmjeren za ovaj centar. U ovaj projekt treba koncentrirati i sredstva koja jedinice lokalne samouprave s našeg područja ulažu u pomaganje rehabilitaciji branitelja.




 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd