• 044 500 330

Vijesti

 Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 22. srpnja 2021. godine, zajedno sa svojim zamjenicima sudjelovao u radu 2. sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije koju je vodio predsjednik Skupštine Mijo Šepak. Na održanoj Sjednici sudjelovalo je 36 vijećnika.

Održana 2. sjednica Županijske skupštine

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 22. srpnja 2021. godine, zajedno sa svojim zamjenikom župana Mihaelom Jurićem i zamjenicom župana iz reda srpske nacionalne manjine Mirjanom Oluić sudjelovao u radu 2. sjednice Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije koju je vodio predsjednik Skupštine Mijo Šepak. Na održanoj Sjednici sudjelovalo je 36 vijećnika.

Na linku možete pronaći 

Tijekom aktualnog sata župan Ivan Celjak istaknuo je trenutan cilj i zadatak stabilizacije financija na kojoj se radi posljednjih mjesec dana, kao i pronalazak adekvatnog zamjenskog prostora za učenike Gimnazije i Ekonomske škole Sisak . Učenici Ekonomske škole nastavu će pohađati u prostoru Pučkog otvorenog učilišta 'Kotva' koji već ima uređene učionice, dok će učenici Gimnazije pohađati nastavu u zgradi koje je Siščanima poznata kao zgrada bivšeg Dunavskog Lloyda gdje se sada nalazi Županijska uprava. Prostor će se preurediti sredstvima od prodaje automobila u vlasništvu Županije, ukidanjem nadzornih odbora trgovačkog društva SIMORA i povezanog Destinacijskog menadžmenta Zrin te ukidanju naknada za članove upravnog vijeća Centra za svemirsku i inovativnu tehnologiju i Interpretacijskog centra baštine Banovine. Župan Celjak zahvalio se predstavnicima Koordinacije braniteljskih udruga, odnosno udruga proisteklih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije na odricanju sredstava za svoje programe i projekte u ovoj godini koja će se koristiti u području zdravstva i obrazovanja.

Informacije o obnovi igralište uz Tehničku školu Kutina i započetim radovima na izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe u Kutini dao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov koja naglašava da se radovi na igralištu nastavljaju svojim tijekom. Po pitanju Doma za starije i nemoćne osobe, župan je istaknuo kako je u tijeku prikupljanje potrebne dokumentacije za raspisivanje natječaja za izvođenje radova.

Na pitanje u kojoj je fazi projekt znanstveno-kulturno-obrazovnog centra na području bivše vojarne u Lađarskoj ulici u Sisku, župan Ivan Celjak je odgovorio kako je u tijeku nabava opreme koja će biti smještena u skladištu koje je zakupila Tehnička škola Sisak. Pročelnik Darjan Vlahov je dodao kako prvi dio opreme stiže krajem rujna te da će na njoj učiti učenici, ali i poduzetnici. Nabavljena oprema bit će dostupna za korištenje i učenje. Kurikulumi vezani za ovaj projekt su u postupcima javne nabave u različitim fazama.

U tijeku je i planiranje izgradnje kupališta na području Hrvatske Dubice koje bi trebalo potaknuti dolazak turista, a sve u svrhu iskoristivosti bisera Sisačko-moslavačke županije, rijeke Une, naglasio je župan.

Marijana Klobučar Bobetko, pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i javnu nabavu izvijestila je koliko je financijskih sredstava prikupljeno na poseban račun Sisačko-moslavačke županije koji je otvoren nakon potresa i na što su sredstva utrošena. Na račun Sisačko-moslavačke županije sjelo 6,9 milijuna kuna od čega je milijun kuna potrošeno na obnovu Srednje škole Viktorovac, na gorivo statičarima, kao i na ugovore o djelu statičarima koji su bili zaduženi za naljepnice. Novcem se financirao i dodatan prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola. Sve potrebne informacije javno su dostupne na web stranicama Županije, pod rubrikom Proračun.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd