Vijesti

33. obljetnica postrojbe 55. LAD PZO

Zamjenik župana Mihael Jurić u subotu 20. srpnja 2024. godine nazočio je obilježavanju 33. obljetnice osnivanja sisačke postrojbe 55. LAD PZO.

Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, a nastavljeno je odavanjem počasti kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana.

55. LAD PZO Sisak formiran je 15. srpnja 1991. godine od dvije radničke bitnice Rafinerije nafte Sisak i bitnice Željezare Sisak koje su radnici ovih poduzeća sačuvali od otimačine neprijateljske vojske. Tijekom borbenih djelovanja postrojbe, smrtno je stradalo 8 pripadnika, a 39 ih je teže ili lakše ranjeno.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId599e71feb9

OBILJEŽEN DAN OPĆINE DONJI KUKURUZARI

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima te svečanom sjednicom, obilježen je Dan općine Donji Kukuruzari.

Izaslanik župana Ivana Celjaka, zamjenik župana Mihael Jurić čestitao je stanovnicima Dan općine i istaknuo kako Sisačko-moslavačka županija i Općina Donji Kukuruzari imaju jako dobru suradnju.

Sisačko-moslavačka županija aktivno sudjeluje u svim projektima u Donjim Kukuruzarima. Ovdje smo obnovili zgradu osnovne škole, ali smo napravili i dodatni iskorak uređenjem vanjskog sportskog igrališta. Ono što posebno veseli je povećan broj upisane djece u OŠ Katarina Zrinski Mečenčani. Na ovom području ulažemo i u obnovu cestovne infrastrukture. Suradnja na svim razinama je ključna i ona je ovdje prisutna, a to vidimo i po revitalizaciji ovog područja koja je intenzivnija nego ikad prije“, naglasio je zamjenik Jurić.

Sisačko-moslavačka županija obnovila je u Donjim Kukuruzarima zgradu Osnovne škole Katarina Zrinski Mečenčani koja je bila oštećena u potresu. U obnovu i opremanje škole uloženo je oko 1,3 milijuna eura, a osim škole Sisačko-moslavačka županija uredila je i opremila vanjsko sportsko igralište neposredno uz samu školu. Vrijednost radova uređenja igrališta iznosila je oko 300 tisuću eura.

Izvrsna suradnja Županije i Općine vidljiva je i po ulaganjima u cestovnu infrastrukturu u koju je u posljednje tri i pol godine uloženo oko 1,7 milijuna eura. Posljednje veliko ulaganje je rekonstrukcija 36 metara dugačkog mosta u Donjim Kukuruzarima čiji se završetak očekuje krajem rujna ove godine.

Uz zamjenika župana Mihaela Jurića, na svečanoj sjednici su se obratili još izaslanica predsjednika Sabora i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te domaćini načelnica Općine Lucija Matuzović i predsjednik Općinskog vijeća Stipo Šapina.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId007d27c0aa

Dan Vojne kapelanije "Sv. Ilija Prorok"

Zamjenik župana Mihael Jurić, nazočio je u petak, 19. srpnja 2024. godine u vojarni "Pk Predrag Matanović" Petrinja proslavi Dana Vojne kapelanije "Sv. Ilija Prorok". Svetu misu predvodio je don Vladislav Mandura.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIdf07669f3c0

Održan stručni skup "Samodostatnost u hrani za sigurnu budućnost“

Zamjenik župana Mihael Jurić sudjelovao je na stručnom skupu „Samodostatnost u hrani za sigurnu budućnost“ koji se danas održava u Sisku. Raspravlja se, među ostalim, o strategijama i mogućnostima za povećanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije, odnosno kako ulaganja u modernu tehnologiju, infrastrukturu i istraživanje mogu povećati produktivnost i kvalitetu domaće proizvodnje hrane.

Skup je okupio brojne stručnjake, poljoprivrednike, predstavnike institucija i sve zainteresirane sudionike koji raspravljaju o ključnim pitanjima vezanim za postizanje samodostatnosti u hrani u Republici Hrvatskoj.

Sudionike skupa pozdravio je zamjenik župana Mihael Jurić i naglasio kako su potencijali naše županije značajne poljoprivredne površine, kontinuirani rast broja registriranih poljoprivrednih gospodarstva te sve veći broj mladih poljoprivrednika na mjestu nositelja OPG-a.

Sisačko-moslavačka županija strateški se odredila za razvoj održive poljoprivrede te u tom smjeru djeluje s provedbom potpora razvoju poljoprivredne proizvodnje. Osim brojnih poticajnih mjera, Sisačko-moslavačka županija ulaže i u cestovnu infrastrukturu koja predstavlja jedan od glavnih preduvjeta za omogućavanje uspješne proizvodnje i plasmana proizvoda na tržište.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIdadc41ec796

VIŠE OD 850 DJECE S PRATITELJIMA LJETOVAT ĆE BESPLATNO U DALMACIJI

S velikim uzbuđenjem jučerašnje jutro dočekalo je 389 učenika četvrtih razreda iz 17 osnovnih škola koji su jučer krenuli prema Splitu. Ovo je prva grupa učenika koja će uživati u ljepotama Dalmacije na besplatnom ljetovanju koje im je omogućila Sisačko-moslavačka županija u suradnji s prijateljskom Splitsko-dalmatinskom županijom.

Učenici su u kasnim poslijepodnevnim satima sretno stigli u Split gdje ih je dočekao župan Ivan Celjak koji im je, zajedno sa zamjenikom župana Splitsko-dalmatinske županije Stipom Čogeljom, poželio dobrodošlicu u grad čiju je ljepotu davno prepoznao car Dioklecijan koji je svoju palaču podigao u Splitu.

Upravo će Dioklecijanova palača biti jedna od lokacija koju će učenici posjetiti tijekom svog ljetovanja. Osim stare jezgre grada Splita, posjetit će i stadion Hajduka „Poljud“, turističkim vlakićem razgledavat će Marjan, a ostat će puno vremena i za kupanje na popularnim splitskim plažama Bačvice i Bene te u Supetru gdje će učenici boraviti jedan cijeli dan.

Župan Celjak dočekao u Splitu prvu grupu učenika

Sretan sam što treću godinu za redom našim učenicima možemo osigurati besplatno ljetovanje. Djeca će i ovo ljeto uživati u svemu onome što pruža grad Split, jer za njih su organizirani bogati sadržaji od razgledavanja grada i znamenitosti do kupanja i uživanja na poznatim plažama. No, ono što je najvažnije i ono što ostaje su uspomene i divna iskustva koja će učenici ponijeti sa sobom i pamtiti do kraja života i upravo zbog toga ovo mi je jedan od najdražih županijskih projekata“, rekao je župan Celjak u Splitu na dočeku naših učenika.

Odlična organizacija ljetovanja prethodne dvije godine, kao i mnoštvo edukativnih i zabavnih aktivnosti za učenike, pridonijeli su da je i ove godine bio veliki interes učenika za ljetovanje u Splitu. U dvije grupe ljetovat će 771 učenik četvrtih razreda iz 34 škole na području cijele Sisačko-moslavačke županije, a u pratnji će biti i 82 pratitelja. Prva grupa učenika boravit će u Splitu od 16. do 20. srpnja dok će druga grupa na zasluženi ljetni odmor krenuti 23. srpnja.

Besplatno ljetovanje za sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola iz naše županije zajednički provode dvije prijateljske županije, Splitsko-dalmatinska županija koja osigurava smještaj i puni pansion te Sisačko-moslavačka županija koja pokriva troškove prijevoza, trošak dnevnica pratiteljima i osiguranje neosiguranih učenika.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId5ef00d7df9

Otkrivena spomen ploča u čast branitelja Željka Putar Grdaka

Na zgradi osnove škole u Gornjem Viduševcu, danas je svečano otkrivena spomen ploča u čast pokojnog hrvatskog branitelja Željka Putar Grdaka.

Svečanosti je nazočio zamjenik župana Mihael Jurić koji je naglasio kako hrvatskim braniteljima možemo zahvaliti na slobodnoj i suverenoj Hrvatskoj državi koju danas imamo te kako nam je dužnost čuvati sjećanja na njih.

U sklopu programa održana je sveta misa u crkvi sv. Franje Ksaverskog u Gornjem Viduševcu.

Željko Putar Grdak prvi je poginuli branitelj s područja današnjeg grada Ivanca, a život za Domovinu položio je 16. srpnja 1991. godine u Viduševcu kod Gline u 24. godini kao pripadnik 2. Gardijske brigade Gromovi. Posthumno je promaknut u čin bojnika Hrvatske vojske.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId67c6a43c15

Održana 28. Državna konjogojska izložba u Sunji

Sunja je bila domaćin 28. Državne konjogojske izložbe na koju su predstavljena najbolja grla hrvatskog posavca, lipicanaca, međimurskog konja i hrvatskog hladnokrvnjaka.

Izložbi je nazočila i svečano je otvorila pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri-Ibrisevic.

Ovu prestižnu manifestaciju upotpunila je raskošna modna revija te Sajam zadrugarstva, obrta i turizma.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId3647ce4f10

 

 

OBILJEŽENA GODIŠNJICA SMRTI PRVOG SISAČKO-MOSLAVAČKOG ŽUPANA ĐURE BRODARCA

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar SMŽ organizirali su program u povodu godišnjice smrti prvog sisačko-moslavačkog župana Đure Brodarca.

Izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije odalo je počast pokojnom Đuri Brodarcu kod njegova groba na sisačkom groblju Viktorovac.

Uz članove obitelji Brodarac, počast su odali i suborci, suradnici i prijatelji pokojnog župana.

U Kulturno-povijesnom centru SMŽ održan je prigodni program u sklopu kojega su o životu i djelu Đure Brodarca govorili ravnatelj KPC-a SMŽ Ivica Valent te njegova dugogodišnja suradnica Ivanka Roksandić koja je s njim surađivala punih 20 godina. Zamjenik župana Mihael Jurić istaknuo je kako je doprinos Đure Brodarca tijekom ratnih godina bio nemjerljiv.

"Njegov doprinos je bio iznimno značajan u Domovinskom ratu i u organizaciji obrane grada Siska. Imamo vječnu obvezu sjetiti se njegovog imena i djela koje je zadužilo sve nas. Danas se naša županija razvija zahvaljujući ljudima poput pokojnog prvog župana koji je prvi stvarao sustav županijske uprave", rekao je Jurić.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId419213b1b4

Završeni Dani jazza Damira Kukuruzovića

Ljubitelji jazza uživali su u subotu, 13. srpnja 2024. godine u završnoj večeri Festivala Dani jazza Damira Kukuruzovića, odnosno Siscia Open Jazz & Blues Festivala, kako ga je prije točno 19 godina nazvao njegov utemeljitelj, prerano preminuli jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada Damir Kukuruzović.

Brojni posjetitelji, među kojima i izaslanik župana Ivan Celjak državni tajnik Domagoj Orlić, svjedočili su izvrsnom nastupu Damirovog Django Group s kojim je nastupio i vrhunski njemački jazz gitarist, kompozitor i aranžer Josef Wawau Adler koji je pokazao da je savršen interpretator i ostalih stilova modernog jazza.

U proteklih deset dana trajanja Festivala, u Sisku su nastupila respektabilna imena glazbene scene.

Festival je i ove godine održan uz financijsku potporu i pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId3965d58803

Održana manifestacija Đedova kosidba

U subotu, 13. srpnja 2024. godine u Vrginmostu je održana manifestacija Đedova kosidba - večer pjesme i igara u organizaciji SKD "Prosvjeta" pododbor Vrgninmost.

Manifestaciji, na kojoj su prikazani tradicijski običaji prilikom košnje, nazočila je zamjenica župana iz reda srpske nacionalne manjine Mirjana Oluić.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIdeb6415bb95

PETRINJSKI SREDNJOŠKOLCI OD JESENI U NOVOJ ZGRADI ŠKOLE

Novu zgradu Srednje škole Petrinja, čija je rekonstrukcija i prenamjena u završnoj fazi, s predstavnicima Svjetske banke i Grada Petrinje obišao je zamjenik župana Mihael Jurić.

Nova školska zgrada Srednje škole Petrinja izvedena je kao rekonstrukcija zgrade koju je, zajedno s pripadajućim zemljištem, donirala tvrtka Gavrilović d.d., a uz postojeću zgradu izgrađena je nova sportska dvorana i spremište. Izgradnju i rekonstrukciju na novoj lokaciji provodi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine uz potporu Vlade RH koja je zajmom Svjetske banke osigurala potrebna financijska sredstva. 

Očekujemo da će škola početi s radom početkom rujna nove školske godine. Sisačko-moslavačka županija je već na području grada Petrinje izgradila tri nove škole, a  ovo će biti još jedna nova škola koja će dati dodanu vrijednost obrazovanju na području grada Petrinje“, izjavio je zamjenik Jurić.

Na novoj školskoj zgradi u tijeku su završni radovi montaže namještaja i uređenje zelene površine, nakon čega slijedi tehnički pregled objekta. Očekuje se da će učenici prvi dan škole započeti u novom objektu.

Predstavnica Svjetske banke i voditeljica tima na projektu Srednje škole Petrinja Zuzana Stanton-Geddes izrazila je zadovoljstvo tijekom radova na školi te ističe kako je ovo jedan od projekata koji imaju veliku vrijednost za lokalnu zajednicu.

POVEĆAN INTERES ZA UPIS U SREDNJU ŠKOLU PETRINJA

Radovima na novoj školi zadovoljan je i ravnatelj Milan Orlić koji ističe kako će sada imati puno kvalitetnije uvjete za izvođenje nastave.

Škola broji oko 250 učenika, a trenutno su u tijeku upisi. S najavom početka škole u novoj zgradi imali smo i povećan interes za upis u novoj školskoj godini. Nova zgrada škole ima 10 velikih učionica, 3 manje učionice, 9 praktikuma i laboratorija, veliku sportsku dvoranu, knjižnicu, vanjsko igralište i prostor za poljoprivrednu mehanizaciju za naše poljoprivredne smjerove. Zaista ćemo imati idealne uvjete za rad u novoj školskoj godini“, izjavio je ravnatelj Orlić.

OBNOVOM MATIČNE ZGRADE ŠKOLE, PETRINJA ĆE DOBITI I UČENIČKI DOM

Matična zgrada Srednje škole Petrinja, smještena u povijesno zaštićenoj zgradi u središtu grada Petrinje, tijekom potresa teško je oštećena, a obnovom koju provodi Sisačko-moslavačka županija, ova će zgrada dobiti i novu namjenu, odnosno dio zgrade bit će prenamijenjen u učenički dom.

Unutar matične zgrade Srednje škole Petrinja bit će smješten učenički dom, nešto što će omogućiti kvalitetniji boravak i školovanje naših učenika. Ovo je također jedan standard koji grad Petrinja nije imao do sada“, rekao je Jurić.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId618c4db8a1

U Sisku se danas održava sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

U Sisku se održava sastanak Vlade sa županima

U Sisku se danas održava sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na obnovu na području Sisačko-moslavačke županije te je najavio završetak najvažnijeg infrastrukturnog projekta u županiji.

U rujnu ove godine bit će dovršena autocesta do Siska što je jedna od najvažnijih poruka revitalizacije cijele županije. Na području Sisačko-moslavačke županije u potpunosti smo završili obnovu na 8174 lokacije, završeno je 329 projekata obnove javnih zgrada, a izgrađeno je 240 novih obiteljskih kuća. Radi brže i efikasnije obnove uveli smo koncept „blokovske obnove“ kao što je to primjerice u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda u Sisku. U ovoj županiji povećava se stambeni fond, očekuje nas gotovo tisuću novih stambenih jedinica, a takvih investicija nije bilo zadnjih 40 godina“, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Domaćin današnjeg sastanka u Sisku, župan Ivan Celjak naglasio je kako su aktivnosti Sisačko-moslavačke županije posljednje tri godine determinirane potresom.

ŽUPAN CELJAK: „USMJERENI SMO NA OBNOVU, REVITALIZACIJSKE I RAZVOJNE PROJEKTE“

Usmjerili smo se na obnovu, revitalizacijske i razvojne projekte na području cijele županije. U suradnji s Vladom RH razvijamo Sisak i Sisačko-moslavačku županiju, no kao županu izuzetno mi je žao što Sisak ima najveću stopu poreza na dohodak i što radnici u Sisku imaju manju plaću nego u drugim gradovima na području županije“, istaknuo je župan Celjak govoreći o odluci sisačke gradske uprave predvođene Kristinom Ikić Baniček da Siščanima uvede najveći porez u Republici Hrvatskoj.

Na raspolaganju su nam sredstva Fonda solidarnosti EU i sva druga sredstva koja koristimo i jako smo ih dobro iskoristili pa mogu istaknuti kako je Sisačko-moslavačka županija do sada završila 23 cjelovite obnove, a to su složeni objekti oštećeni u potresu dok Grad Sisak nije obnovio još nijedan svoj objekt“, dodao je župan Celjak.

Župan Celjak osvrnuo se na najznačajnije projekte koje Sisačko-moslavačka županija provodi na području grada Siska.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA OBNAVLJA I GRADI NA PODRUČJU GRADA SISKA

Uredili smo i obnovili zgrade domova zdravlja SMŽ u Kratečkom, Topolovcu, Galdovu te centralnu zgradu Doma zdravlja u središtu Siska. Obnovili smo zgrade Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, Kulturno-povijesnog centra SMŽ te školske zgrade Gimnazije Sisak, SŠ Viktorovac Sisak i Industrijsko-obrtničke škole. Obnovili smo zgradu Doma za starije osobe Sisak, zgradu Zavoda za hitnu medicinu, zgradu nove interne, a do kraja godine obnovit ćemo i ostale zgrade u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Također, do kraja godine završit ćemo bivšu zgradu HGK, Komande, Jodnog lječilišta, a spreman je projekt izgradnje nove zgrade Jodnog lječilišta od 5100 kvadrata. Tijekom iduće godine završit ćemo obnovu zgrade bivše vojarne u Lađarskoj gdje ćemo smjestiti učenike Tehničke škole Sisak. U Sisku se gradi ili će se graditi 20 višestambenih zgrada i to je 380 stanova više koje ćemo imati u gradu Sisku za godinu dana. I najvažniji projekt za Sisačko-moslavačku županiju je dovršetak auto-ceste čime će Sisak i Petrinja postati predgrađe Zagreba sa svim prednostima, prije svega gospodarskog razvoja s obzirom da je novom kartom regionalnih potpora poduzetnicima najisplativije ulagati upravo na području Sisačko-moslavačke županije“, zaključio je župan Celjak.

URUČENI UGOVORI UKUPNE VRIJEDNOSTI GOTOVO 9,5 MILIJUNA EURA ZA DEPRIVIRANA PODRUČJA I RAZVOJ TURISTIČKE INFRASTRUKTURE

Prije početka sastanka iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU uručeno je 30 ugovora o financiranju depriviranih područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije ukupne vrijednosti 8,5 milijuna eura od čega je za gradove i općine s područja Sisačko-moslavačke županije dodijeljeno 15 ugovora ukupne vrijednosti 5,5 milijuna eura. Sisačko-moslavačkoj županiji odobrena su sredstva za projekt „Poboljšanje zdravstvene infrastrukture Odjela za pulmologiju i palijativnu skrb u Petrinji“ kojim se planira ukloniti postojeću i izgraditi novu stanicu za medicinski kisik s potrebnim površinama i instalacijama za sigurnu dobavu medicinskih plinova. Osim toga, projekt obuhvaća i ugradnju nadkrevetnih jedinica. Ostali projekti za koje su odobrena financijska sredstva na području Sisačko-moslavačke županije obuhvaćaju energetsku obnovu društvenog doma, izgradnju tržnice, reciklažnog dvorišta, dogradnju dječjeg vrtića, adaptaciju poduzetničkog inkubatora, izgradnju komunalne infrastrukture i vodoopskrbnih cjevovoda, sustava odvodnje otpadnih voda, pristupne ceste i dr. 

I Ministarstvo turizma i sporta uručilo je 14 ugovora za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godini ukupne vrijednosti 945.892,62 EUR. Za prijavljeni projekt “Virtualna šetnja Naturom SMŽ” Sisačko-moslavačkoj županiji uručen je ugovor u vrijednosti 66.106,25 EUR. 

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId93a5e94ed0

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić u subotu, 6. srpnja u Vrginmostu nazočila je 28. športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnice SMŽ.

ODRŽANO 28. ŠPORTSKO NATJECANJE DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA PODRUŽNICE SMŽ „VRGINMOST 2024“

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Alenka Ljubešić u subotu, 6. srpnja u Vrginmostu nazočila je 28. športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnice SMŽ.
Prije otvaranja natjecanja, pročelnica Alenka Ljubešić, zajedno s izaslanikom Ministarstva hrvatskih branitelja Vjekoslavom Andrićem, predsjednikom Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Markom Badrićem, predstavnicima braniteljskih udruga i sudionicima športskog natjecanja odala je počast poginulim hrvatskim braniteljima svečanim mimohodom i paljenjem svijeća kod spomen križa.

 

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId37a612e953

Održana ekološka akcija "Volimo Kupu trajno"

U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša, Ronilački klub Sisak, organizirao je u Sisku 29. ekološku akciju čišćenja korita rijeke Kupe pod nazivom "Volimo Kupu trajno".

Tijekom akcije čistilo se korito rijeke Kupe od Mosta Gromova do Starog mosta, a akcijom se željelo ukazati na potrebu očuvanja čistoće naših rijeka, biljnog i životinjskog svijeta te promovirati sport, tehničku kulturu i ronjenje.

Ekološka akcija je održana pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIddf99aa5dc4

ŽUPAN CELJAK PRIMIO KARATE KLUB TIGAR SISAK I ČESTITAO IM NA OSVOJENIM MEDALJAMA

Natjecatelji Karate kluba Tigar Sisak na nedavno održanom državnom prvenstvu osvojili su šest medalja od čega tri naslova prvaka, jedan naslov viceprvaka Hrvatske i dva brončana odličja. Mislav Plesivčak osvojio je zlatnu i srebrnu medalju, a zlatna odličja osvojili su još i Korina Klarić i Ana Marie Barukčić. Brončane medalje osvojili su Roko Dumbović i Roza Jelčić. Prijemu je prisustvovala i Tea Buinac, članica A ekipe te trener kluba Igor Lovreković. Na sjajnim rezultatima i osvojenim medaljama članovima kluba čestitao je župan Ivan Celjak.

Čestitam članicama i članovima Karate kluba Tigar Sisak i njihovom treneru Igoru Lovrekoviću na njihovim rezultatima, posebno na posljednjem prvenstvu Hrvatske na kojem su osvojili šest medalja. Osjeti se izvrsna atmosfera i to je osobito važno za ove sjajne rezultate koji nisu došli sami od sebe nego su rezultat dugogodišnjeg rada, truda i odricanja. Važno je za mlade ljude da treniraju u kontinuitetu i time razvijaju odgovornost i disciplinu“, rekao je župan Celjak.

Podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija, potaknuta upravo ovakvim, ali i ostalim sličnim rezultatima naših sportaša, pokrenula projekt uređenja zgrade u Lađarskoj 30 u Sisku.

U toj zgradi će se nalaziti teretana, bazen s unutarnjim otporom, dvije veće dvorane koje će se moći pregraditi u četiri manje dvorane. Taj će objekt koristiti Tehnička škola Sisak za nastavu tjelesne kulture, ali će ga isto tako koristiti i klubovi borilačkih sportova“, zaključio je župan.

Igor Lovreković zahvalio je županu Celjaku na prijemu i naglasio kako je iznimno zadovoljan rezultatima cijele ekipe Karate kluba Tigar koja je odlično odradila državno prvenstvo.

Roko Dumbović osvojio je brončanu medalju, a natjecao se u kategoriji -67 kilograma.

U zadnje vrijeme imam dosta obaveza na fakultetu pa malo manje treniram. Bilo mi je naporno natjecanje, ali na kraju sam zadovoljan rezultatom i brončanom medaljom iako uvijek može bolje“, rekao je Roko.

Korina Klarić nositeljica je dvije europske medalje u kadetskoj kategoriji, a na prvenstvu Hrvatske okitila se zlatnim odličjem u juniorskoj kategoriji -59 kilograma.

Zadovoljna sam rezultatom s državnog prvenstva, jer mi je to prva titula u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji i odličan je to početak za ovogodišnji izborni ciklus za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u Veneciji. Nadam se da ću se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo sa svojim kolegama iz kluba“, rekla je Korina.

Na kraju prijema župan Celjak uručio je članicama i članovima kluba i treneru Lovrekoviću poklon bonove za kupnju sportske opreme.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIdcb99db618e

Mozaikom čileanske umjetnice ukrašena Natura SMŽ

Oduševljena prirodom i Edukativno-prezentacijskim centrom Natura SMŽ, čileanska umjetnica Paola Guerra Chamorro koja je u sklopu zajedničke suradnje Edukativno-prezentacijskog centra Natura SMŽ i Keramičkog ateljea Petrinja, boravila u Petrinji, Naturi SMŽ ostavila je trajni ukras i uspomenu na njezin boravak.  

Riječ je o prekrasnom mozaiku kojim je ukrasila ulaz buduće suvenirnice koji će EPC Naturu trajno povezivati s kulturom i umjetničkim senzibilitetom ove čileanske umjetnice.  

Predstavljanju mozaika nazočila je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri Ibrišević.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIdd507102f15

Obilježen spomendan Josipe Kožić, prve žrtve iz Domovinskog rata s petrinjskog područja

U Budičini, naselju na petrinjskom području, u petak, 5. srpnja 2024. godine obilježen je spomendan na Josipu Kožić, prvu žrtvu iz Domovinskog rata s petrinjskog područja. Obilježavanju je nazočio zamjenik župana Mihael Jurić.

"Kao živi svjedok nemilih događaja 91. godine ovdje u Budičini, na ovome mjestu, uvijek se bude tužna sjećanja gdje je u osvit dana i rađanja hrvatske domovine, svoj život izgubila Josipa Kožić. Danas smo ovdje kako bi odali počast Josipi i svim žrtvama Domovinskog rata, zahvalimo hrvatskim braniteljima koji su nam dali slobodu i da  pošaljemo jasnu poruku kako mi, koji danas živimo, radimo i stvaramo, imamo odgovornost pokazati da njihove žrtve nisu bile uzalud nego su zalog bolje budućnosti i slobode svih naših budućih generacija", izjavio je zamjenik Jurić.

Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Donjoj Budičini, a nastavljeno odavanjem počasti te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu pogibije Josipe Kožić na ulasku u Gornju Budičinu.

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes zahvalila se svima koji su došli odati počast Josipi Kožić i istaknula zahvalnost brojnim braniteljima i udrugama koji pomažu održati i promicati istinu o Domovinskom ratu.

Josipa Kožić, djevojka s tek 16 godina i četiri dana života, ubijena je 5. srpnja 1991. godine, nadomak obiteljske kuće, s 18 metaka iz zasjede pobunjenih i odmetnutih Srba. U napadu na osobni automobil teško su ranjeni njezina sestra Snježana i Vlado Dumbović, koji su na sreću preživjeli.

Odmah nakon tragedije, o prvoj žrtvi Domovinskog rata u Petrinji sjetnu baladu "Molitvu za Josipu" na vlastite stihove skladao je Đani Maršan.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId7aee6d1574

Sisačko-moslavačka županija nabavila defibrilatore za školske dvorane

Sisačko-moslavačka županija nabavila je defibrilatore za pet sportskih dvorana osnovnih i srednjih škola koji su isporučeni školama u kojima je održana i edukacija za zaposlenike.

Defibrilatori su dostavljeni Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak, Osnovnoj školi Glina, Srednjoj školi Tina Ujevića Kutina, Osnovnoj školi Zorke Sever Popovača i Srednjoj školi Novska.

Prema statistici u Hrvatskoj godišnje umre oko 9000 ljudi od iznenadnog srčanog zastoja, ali brzom intervencijom stopa mortaliteta može se značajno smanjiti. Stoga je poznavanje vještina vanjske masaže srca i umjetnog disanja te upotrebe automatskog vanjskog defibrilatora iznimno važno.

I ravnatelji škola kojima su dostavljeni defibrilatori smatraju kako je korisno imati takav uređaj.

Defibrilator je postavljen u našoj školskoj sportskoj dvorani koja je ujedno i jedina gradska sportska dvorana u kojoj se okuplja velik broj ljudi, posebno učenika i sportaša. Uvijek se može dogoditi situacija da se nekome u blizini dogodi srčani zastoj i zato je ovaj uređaj jako koristan prije nego li stigne Hitna pomoć. Ono što je važno, vrlo je jednostavan za korištenje“, rekla je ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović.

Cilj je defibrilatore postaviti u sve škole

Defibrilator je prijenosni uređaj koji daje korisniku glasovne upute prema najnovijim smjernicama osnovnih postupaka održavanja života. Uređaj sa stopostotnom sigurnošću analizira ritam i preporučuje ili ne preporučuje defibrilaciju te korisnika vodi kroz cijeli postupak oživljavanja.

I ravnatelj Osnovne škole Glina Zoran Kirinčić prošao je potrebnu edukaciju kao i većina zaposlenika škole te također ističe kako je uređaj jednostavan za korištenje.

Tijekom edukacije naučili smo rukovati s defibrilatorom koji vas vodi korak po korak što sve morate učiniti u slučaju da se nekome dogodi srčani zastoj. Uređaj se nalazi kraj kabineta naše školske sportske dvorane i dostupan je u svakome trenutku, iako se nadam da ga nećemo morati koristiti. Ovo je jako važna stvar, pogotovo kod nas u sportskoj dvorani koja se stalno koristi i koja je stalno u pogonu“, rekao je Kirinčić.

Vrijednost pet defibrilatora, koje je za pet školskih dvorana nabavila Sisačko-moslavačka županija, iznosi 8.750,00 EUR s PDV-om, a cilj je da se ovi uređaji, koji nekome mogu spasiti život, u narednom razdoblju postave u sve škole na području županije.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId5559f52a11

Koncertom našeg poznatog glazbenika Darka Rundeka, uz pratnju Ane Kovačić na saksofonu i ukulelama, u srijedu, 3. srpnja 2024. otvoreni su Dani jazza Damira Kukuruzovića, odnosno Siscia Open Jazz & Blues Festival, kako ga je prije točno 19 godina nazvao njegov utemeljitelj, prerano preminuli jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada Damir Kukuruzović.

Počeli Dani jazza Damira Kukuruzovića

Koncertom našeg poznatog glazbenika Darka Rundeka, uz pratnju Ane Kovačić na saksofonu i ukulelama, u srijedu, 3. srpnja 2024. otvoreni su Dani jazza Damira Kukuruzovića, odnosno Siscia Open Jazz & Blues Festival, kako ga je prije točno 19 godina nazvao njegov utemeljitelj, prerano preminuli jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada Damir Kukuruzović. Nastavljajući u duhu svoga osnivača Jazz festival i ove godine, u vremenu od 3. do 13. srpnja, dovodi respektabilna imena glazbene scene. Otvorenju Festivala prisustvovao je izaslanik župana Ivana Celjaka, državni tajnik Domagoj Orlić. Festival se i ove godine održava uz financijsku potporu i pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIdf2fc44d91a

VIDLJIVI REZULTATI USTRAJNOG RADA ŽUPANIJSKE UPRAVE U PROTEKLE TRI GODINE

Danas je održana 26. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, na kojoj su, između ostaloga, usvojene izmjene i dopune proračuna za 2024. godinu.

Sisačko-moslavačka županija nastavlja i dalje najveći dio proračunskih sredstava usmjeravati na obnovu nakon potresa i projekte revitalizacije koji će omogućiti društveni, gospodarski i demografski razvoj cijelog područja županije.

Već treću godinu, kako je Ivan Celjak preuzeo dužnost župana, Županija se nije kreditno zaduživala. U tom razdoblju, povukla je i najveći iznos europskih sredstava za projekte obnove i revitalizacije, čime je rasterećen županijski proračun i stanovnici županije. Iz Fonda solidarnosti EU, Županija je osigurala više od 86 milijuna eura za obnovu objekata javne namjene i cestovne infrastrukture nakon potresa.

ŽUPANIJA DO SADA OBNOVILA I IZGRADILA OKO 60 ZGRADA JAVNE NAMJENE, DO KRAJA GODINE JOŠ 15

Sisačko-moslavačka županija do sada je završila 20 projekata cjelovite obnove, a do kraja godine očekuje se završetak obnove, izgradnje i potpuno novog uređenja još 15 objekata koje će koristiti nekoliko desetaka tisuća stanovnika županije, pa i šire.

Osim projekata cjelovite obnove, realizirano je i 40 projekata nekonstruktivne obnove i drugih aktivnosti vezanih za obnovu.

Obnovljeni su brojni objekti u području zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi, odnosno 20 je obnovljenih ili novoizgrađenih školskih objekata, 4 doma za starije osobe, 8 zgrada Doma zdravlja SMŽ, velika zgrada nove interne OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak te zgrade kirurgije i oftalmologije, zgrada Kulturno-povijesnog centra SMŽ, 6 objekata Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot Popovača, Vila Zelengaj u Topuskom, zgrade Zavoda za javno zdravstvo SMŽ i Zavoda za hitnu medicinu SMŽ, 3 županijska naselja sa 166 stambenih jedinica…

Sisačko-moslavačka županija jedina je iz Fonda solidarnosti EU nabavila i medicinsku opremu u vrijednosti 7,8 milijuna eura, čime je svojim stanovnicima osigurala najbolje uvjete za zdravstvenu skrb, dijagnostiku i liječenje. Nova oprema nabavljena je i za druge konstrukcijski i cjelovito obnovljene objekte u području obrazovanja i socijalne skrbi.

POVIJESNA ULAGANJA U ZDRAVSTVENI TURIZAM

Na današnjoj sjednici istaknuti su i neki impozantni projekti kakvo ovo područje nikad nije imalo, poput najvećeg županijskog projekta u području lječilišnog turizma u Topuskom.

Projekt „Topusko na izvoru zdravlja - lječilišni i wellness turizam na održiv način“, čija je ukupna vrijednost 27,5 milijuna eura, ima za cilj povećati kvalitetu i atraktivnost destinacije Topusko kroz obnovu hotelskog kompleksa i uvođenje novih wellness i sportsko-rekreacijskih sadržaja. Za projekt su odobrena bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u iznosu 17,2 milijuna eura.

Veliki projekt koji će Sisačko-moslavačka županija realizirati u narednom razdoblju je i izgradnja novog medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije koji će se nalaziti iza postojeće zgrade Jodnog lječilišta u Sisku, a koja se u ovom trenutku obnavlja. U novoj zgradi nalazit će se rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji, odnosno bazen, hidromasažni bazeni, saune, prostori za masaže, višenamjenska dvorana, teretana, wellness & spa zona, caffe bar i ostali prateći sadržaji, a koristit će se u zdravstvene i komercijalne svrhe. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA - CENTAR NOVIH ZNANJA I MODERNIH TEHNOLOGIJA

Projektom vrijednim oko 60 milijuna eura započinje izgradnja Centra gaming industrije u Novskoj. Za prvu fazu projekta Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je bespovratna EU sredstva u iznosu od 26,3 milijuna eura. Riječ je o prvom takvom centru u Europi, a uključuje inkubator i akcelerator gaming industrije, infrastrukturu za sveučilišne studijske programe u području gaming industrije te sve pripadajuće studentske i sportske sadržaje.

SMJER UPRAVLJANJA KOJI JAMČI RAZVOJ

U posljednje tri godine Sisačko-moslavačka županija pokrenula je projekte na koje se čekalo godinama. Područje županije u ovom je trenutku veliko gradilište, realiziraju se projekti koji će promijeniti cjelokupnu sliku naše županije. Kao temelj demografske obnove naše županije uz potporu Vlade RH izgradit će se 36 višestambenih zgrada koje će znatno povećati stambeni fond i omogućiti mladim ljudima da ostanu ovdje, rade i zasnivaju svoje obitelji.

Korak do realizacije je i dugogodišnji san o otvorenju autoceste Zagreb-Sisak koja će biti dodatni impuls gospodarskom razvitku županije.

Sisačko-moslavačka županija razvija se kao poželjno mjesto za život svih generacija.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId87b1d02cc7

POČINJU DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA

Pred nama su Dani jazza Damira Kukuruzovića (19. Siscia Open Jazz & Blues Festival) koji će se odvijati u vremenu od 3. do 13. srpnja u atriju Gradskog muzeja u Sisku. Svi koncerti počinju u 21 sat.

Dani jazza Damira Kukuruzovića, odnosno Siscia Open Jazz & Blues Festival, kako ga je prije točno 19 godina nazvao njegov utemeljitelj Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i posthumno dodijeljena nagrada Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, odavna se nalazi na glazbenoj karti Europe i svijeta.

Nastavljajući u duhu svoga osnivača Jazz festival i ove godine, u vremenu od 3. do 13. srpnja, dovodi respektabilna imena glazbene scene otvarajući ga s Darkom Rundekom vrhunskim glazbenikom koji na iznimno inovativan način spaja različite glazbene stilove i kulture oduševljavajući svoje slušatelje. Rundek će u Sisku, u intimnom okruženju atrija Gradskog muzeja, gdje se festival od vremena potresa odvija, nastupiti uz pratnju Ane Kovačić na saksofonu i ukulelama. S obzirom na dosadašnje iskustvo, prekrasan prostor Gradskog muzeja, ispunjen zelenilom i pretvoren u jazz pozornicu u kojoj su u tjedan dana festivalskog trajanja jednako uživali i glazbenici i publika koja je potegnula iz svih krajeva Hrvatske, pa i susjednih država, pokazao se tako punim pogotkom. Uslijedit će večer hrvatske i francuske šansone u jazz maniri uz  Ivana Colarića & Ante Reljić trio te Allo allo quartette feat.Sonia, Hojsak & Novosel i Vedran Ružić trio, AL SiTAR trio, Borna Šercar's Jazziana Croatica, Marijan Gruber trio, dok će na završnici, uz Damirov Django Group, nastupiti vrhunski njemački jazz gitarist, kompozitor i aranžer, Josef Wawau Adler.  Iako duboko ukorijenjen u Jazz Manouche stilu, Adler je savršen interpretator i ostalih stilova modernog jazza. U svojoj iznimnoj 40-godišnjoj karijeri odsvirao je mnoštvo koncerata u Njemačkoj, Europi, Kanadi i SAD-u na ponajvećim jazz festivalima, a nakon suradnje na Kukuruzovićevom albumu My Django Family, neke od tih svjetskih pozornica podijelio je upravom njim i Damirovim Django Groupom.

Festival se i ove godine odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Sisačko-moslavačke županije, Turističke zajednice SMŽ i ostalih sponzora.

DO KRAJA GODINE ZAVRŠETAK OBNOVE JOŠ 12 JAVNIH OBJEKATA U NADLEŽNOSTI ŽUPANIJE

Obnova zgrada oštećenih u potresu na području grada Petrinje, bila je tema današnjeg sastanka i obilaska u kojem su uz župana Ivana Celjaka, sudjelovali potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Posjet Petrinji je započeo radnim sastankom na temu obnove zgrada oštećenih potresom, a nastavljen obilaskom gradilišta obnove javnih i privatnih stambenih objekata.

Na sastanku smo razgovarali o tijeku i dinamici obnove privatnih kuća i višestambenih zgrada, zaštićenih spomenika kulture te o obnovi objekata javne namjene koji su u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije. Tema je bila i izgradnja 36 višestambenih zgrada koje Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine gradi na području naše županije. To je snažan doprinos Vlade Republike Hrvatske demografskoj obnovi potresom pogođenog područja. Što se tiče obnove u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, dinamika je kontinuirano dobra, a na jesen očekujemo dovršetak obnove na još 12 objekata“, rekao je župan Ivan Celjak.

U sklopu posjete gradu Petrinji, župan je s ministrom Bačićem, ministricom Obuljen Koržinek te gradonačelnicom Komes obišao centar grada, radove na Gradskoj vijećnici i zgradi Katastra, Galeriju Krste Hegedušića, višestambenu zgradu te izgrađenu zamjensku obiteljsku kuću.

PODRŠKA VLADE RH ZA ZAVRŠETAK OBNOVE ZGRADA JAVNE NAMJENE

U posljednje tri godine u Petrinji je obnovljeno 3.500 stambenih objekata. U gradu je u ovom trenutku otvoreno 350 gradilišta. Ministar Branko Bačić najavio je i kako će Vlada iz proračuna osigurati dodatnih 500 milijuna eura za dovršetak obnove zgrada javne namjene.

Do kraja godine će gotovo sve zgrade javne namjene, čija se obnova financira iz Fonda solidarnosti EU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a koje obnavlja Sisačko-moslavačka županija kao krajnji korisnik, biti gotovo u cijelosti završene. Kako bismo to doista i postigli, u idućih desetak dana Vlada Republike Hrvatske osigurat će još dodatna sredstva kako bismo te objekte doista mogli i završiti.“, rekao je ministar Bačić.

Ministrica Obuljen Koržinek istaknula je kako se obnavlja centar Petrinje i stavlja u funkciju stanovanja i poslovanja.

Bilo je onih koji su zagovarali da se centar Petrinje sruši i gradi ispočetka, no velikim angažmanom našeg Konzervatorskog odjela i svih stručnjaka pokazali smo da se kulturno-povijesne cjeline mogu obnoviti i postati sigurne i protupotresno obnovljene, ali istovremeno da se vrati taj duh grada Petrinje“, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.

Sisačko-moslavačka županija na području grada Petrinje hitnim mjerama sanacije obnovila je 6 školskih zgrada, a izgrađene su i 3 nove škole. U ovom trenutku obnavljaju se još zgrade nove i stare bolnice, gradi se nova zgrada Doma zdravlja, provodi rekonstrukcija i izgradnja SŠ Petrinja na novoj lokaciji, obnavljaju matične zgrade I. OŠ Petrinja i SŠ Petrinja koje će obnovom dobiti i novu namjenu, zgrada bivše Vinogradarsko-voćarske škole, Kulturno-povijesnog centra SMŽ i Doma za odrasle osobe.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes iskazala je zadovoljstvo suradnjom s nadležnim ministarstvima i Sisačko-moslavačkom županijom po pitanju obnove grada Petrinje.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProId9cd766da16

Održana sjednica Skupštine VZ SMŽ

U utorak, 2. srpnja 2024. godine u Društvenom domu u Novoj Subockoj održana je redovna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije. Skupštini je nazočila pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri Ibrišević.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIdc21dc701a1

 

Zamjenik župana Mihael Jurić je u Desnom Trebarjevu nazočio proglašenju rezultata 29. natjecanja podmlatka i mladeži Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

29. natjecanje podmlatka i mladeži Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije

Zamjenik župana Mihael Jurić je u Desnom Trebarjevu nazočio proglašenju rezultata 29. natjecanja podmlatka i mladeži Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.
Natjecanje u kategoriji muškog podmlatka, od 6 do 12 godina starosti, nastupilo je 55 ekipa, a prvo mjesto osvojili su članovi DVD-a Osekovo, drugi je bio DVD Donja Vlahinička, a treći DVD Međurić.
U konkurenciji ženskog podmlatka, u dobi od 12 do 16 godina, natjecalo se 18 ekipa. Najbolje su bile predstavnice DVD-a Gornja Jelenska, drugo mjesto pripalo je DVD-u Donja Gračenica, a treće ekipi DVD Lipovljani I.
U kategoriji ženske mladeži natjecalo se 13 ekipa, pobjeda je pripala DVD-a Repušnica, drugi DVD Voloder, a treći DVD Popovača.
Kod muške je mladeži nastupilo je 18 ekipa. U konačnici su slavili predstavnici DVD-a Donja Gračenica, drugo mjesto pripalo je DVD-u Repušnica, a treći DVD Leknik.
Ovo je tradicionalno natjecanje okupilo oko dvije tisuće ljudi, natjecatelja i njihovih navijača, a za provedbu uzorne organizacije Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije pobrinuli su se članovi DVD-a Desno Trebarjevo.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/aktualno#sigProIdbd13d0a603

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd