Vijesti

BRANKO ŠUBIĆ OVE GODINE ULTRAMARATONOM SPAJA SAVUDRIJU I SVOJU PETRINJU

Petrinjski ultramaratonac i hrvatski branitelj Branko Šubić uskoro kreće na svoj četvrti ultramaraton u sklopu domoljubno-sportske akcije „Branko Šubić za branitelje“. Radi se o do sada fizički najzahtjevnijoj akciji u kojoj će Šubić u sedam dana proći 303 kilometra s velikim visinskim razlikama.

Četvrti etapni ultramaraton Savudrija - Petrinja 2024. kreće iz Savudrije 31. srpnja, a završava 6. kolovoza u njegovoj rodnoj Petrinji. Cijelu akciju predstavili su danas u Kulturno-povijesnom centru SMŽ župan Ivan Celjak i Branko Šubić.

Primarni cilj ove akcije je da u mjestima kroz koja prolazim zapalim svijeću, položim cvijeće i poklonim se braniteljima koji su dali svoje živote za Hrvatsku, ali i da se zahvalim živućim braniteljima na sudjelovanju u Domovinskom ratu. Sekundarni cilj je spojiti sve krajnje točke Hrvatske s našom prelijepom županijom i mojom Petrinjom, jer sam u protekla tri ultramaratona spojio Petrinju s Vukovarom, Kninom i Dubrovnikom, a ove godine ću Petrinju spojiti sa Savudrijom, najzapadnijom točkom Hrvatske“, rekao je Šubić.

Svijeće i cvijeće za sve poginule hrvatske branitelje

I ovogodišnji ultramaraton održava se pod motom „Da se ne zaboravi“, a u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te Dana branitelja grada Petrinje i Dana oslobađanja grada Petrinje.

Župan Celjak naglasio je kako Branko Šubić kao hrvatski branitelj pripada najvećim junacima u hrvatskoj povijesti koji su nam omogućili slobodnu Hrvatsku.

Branko Šubić ovom akcijom promovira pozitivne i istinske vrijednosti Domovinskog rata, promovira zdrav način života i sport, a osobito vrijedno i važno je što će Branko Šubić tijekom ove zahtjevne akcije stati u svakom mjestu i pokloniti se svim našim poginulim hrvatskim braniteljima. Hvala vam na tome što niste zaboravili svoje prijatelje i suborce s kojima ste stvarali našu Domovinu, a osobito one koji više nisu s nama“, rekao je župan Celjak.

Dobitnik Nagrade Sisačko-moslavačke županije

Ovaj poznati petrinjski ultramaratonac u sedam dana će kombinacijom trčanja i brzog hodanja proći više od 300 kilometara, četiri županije, pet gradova, tri općine i velik broj naselja.

Branko Šubić dobitnik je i ovogodišnje Nagrade SMŽ za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

“Posebno se zahvaljujem Sisačko-moslavačkoj županiji na ovoj Nagradi, jer je prepoznala moj kontinuirani rad i to je za mene dokaz da vrijedi sve ovo što radim”, zaključio je Šubić.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd