• 044 500 330

Arhiva objava

Županija ulaže u razvoj cikloturizma

Prepoznajući značajne potencijale i za razvoj cikloturizma kao jednog od najbrže rastućih selektivnih oblika turizma u svijetu Sisačko-moslavačka županija je prošle godine uz sufinanciranje od strane Ministarstva turizma, izradila i usvojila Operativni plan razvoja cikloturizma u Sisačko-moslavačkoj županiji 2017-2020.
U trenutku donošenja ovog plana na području Sisačko-moslavačke županije je postojalo 25 županijskih i lokalnih biciklističkih ruta za cikloturiste, koje su u dužini od gotovo 1000 km označene i biciklističkom signalizacijom.
Sukladno Operativnom planu, a radi aktiviranja svih dionica (Općina i Gradova, Turističkih zajednica, pojedinačni turistički subjekti i dr.) na ovom području koji svojim aktivnostima i projektima mogu doprinositi daljnjem razvoju cikloturizma na ovom području, Sisačko-moslavačka županija po prvi put ove godine iz vlastitih proračunskih sredstava sufinancira cikloturističke projekte na ovom području.
Na Javni poziv Sisačko-moslavačke županije kandidiralo je ukupno 8 projekata, od kojih je 6 ispunilo uvjete Javnog poziva, te im je dodijeljeno ukupno 90 000 kuna bespovratnih sredstava.

Obraćanje župana Ive Žinića možete u cijelosti čuti ovdje:
 

{play}images/stories/audio/ciklo.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd