• 044 500 330

Arhiva objava

Ugovor za izvođenje radova na zgradama Poduzetničkog inkubatora u Novskoj

Osim s izvođačima, ugovori su potpisani i s pružateljima usluga stručnog nadzora, voditeljem projekta za infrastrukturne poslove i inženjerom za provođenje FIDIC ugovora. Župan i njegov zamjenik su nakon potpisivanja obišli i zgade na kojima će biti izvođeni radovi.
Projekt Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora "PISMO-Novska" provodi se od 1. rujna 2017. do 1. rujna 2019. Godine. Vrijednost prihvatljivih troškova  projekta je 20.301.278,43 kn, dok je iznos EU potpore 19.945.333,33 kn. U sklopu projekta predviđena je rekonstrukcija i opremanje dviju zgrada u Novskoj na ukupno 1213,27 m2 (Trg Luke Ilića Oriovčanina 8 i Gradska tržnica) s 26 funkcionalnih jedinica (uredi, video i glazbeni studio, motion capture studio, VR oprema, prostor sa CNC strojem, 3D printerom, mikroljevom, coworking prostor, konferencijska dvorana itd.)
Provedena je javna nabava za radove, te su izabrani izvođači za obje zgrade. Vrijednost radova na lokaciji Trg Luke Ilića Oriovčanina 8 iznosi 5.155.286,31 kn + PDV, a izabrani izvođač Zajednica ponuditelja PE-GRA građevinsko – uslužni obrt i S.V.E. Instalaterski obrt. Vrijednost radova na lokaciji Gradska tržnica je 5.628.618,26 kn + PDV a izabrani izvođač je Građevinski obrt Big Boys gradnja. Predviđeni završetak radova na obje zgrade je 28. veljače 2019. kad će krenuti opremanje zgrada.
Cilj projekta je razvoj nove poduzetničke infrastrukture na području grada Novske, odnosno SMŽ u obliku poduzetničkog inkubatora kako bi se olakšalo poduzetnicima da na lakši i efikasniji način vrše svoje poslovanje i otvore nova radna mjesta. Također će se potaknuti osnivanje novih poduzeća/start-upova i njihovo uspješno poslovanje i doprinos jačanju poduzetništva u ovom području. Inkubator će biti fokusiran na sektore metalne industrije i industrije razvoja video igara. Industrija razvoja video igara posljednjih godina bilježi veliku ekspanziju te će novi prostori inkubatora, nove usluge i mogućnost korištenja opreme poduzetnicima pomoći da razvijaju svoje ideje, poslovanje, stvaraju nova radna mjesta i dodanu vrijednost.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd