• 044 500 330

Arhiva objava

Županov pehar 2018. Florijanoviću i Zoharu

Novost manifestacije „Županov pehar“ je dodjela Plakete za najbolju etiketu vina sorte škrlet, također u dvije kategorije. Plaketu dodjeljuje grad domaćin, ove godine grad Popovača. Ove godine plaketa za najbolju etiketu vinara profesionalaca pripala je Vinariji Belajec, Bruna Belajca iz Popovače, a kod vinara amatera Josipu Tomcu iz Novske, Udruga vinogradara i voćara „Lujo Miklaužić“ Kutina.
Ocjenjivanje za „Županov pehar“ provedeno je u Vinskom podrumu u Popovači, a Povjerenstvo za ocjenu vina sorte škrlet činilo je 11 vinara s područja Sisačko-moslavačke županije, predsjednici vinogradarskih udruga i vinari profesionalci. Pred povjerenstvom je bilo 13 uzoraka vina profesionalaca i 34 amaterskih. Konačni cilj ocjenjivanja bio je odabir najboljeg vina sorte škrlet za „Županov pehar“ 2018. godine u dvije kategorije amatera i profesionalaca.
Priznanja drugo i trećeplasiranima u obje kategorije uručio je zamjenik župana Roman Rosavec.
„Županov pehar“ je u kategoriji amatera iz ruku župana Ive Žinića primio Nenad Zohar iz Popovače, Udruga vinogradara i voćara Škrlet, dok je najprestižnije vinsko priznanje Sisačko-moslavačke županije, „Županov pehar“ u kategoriji profesionalaca župan predao najboljem, Ivici Florijanoviću iz Popovače.

Poredak ovogodišnjeg „Županovog pehara“:

Profesionalci
1. Ivica Florijanović, Popovača
2. Krešimir Trdenić, Popovača
3. Ante Mikša, Kutina

Amateri
1. Nenad Zohar, Udruga vinogradara i voćara Škrlet Popovača
2. Kristijan Jurčić, Udruga vinogradara i voćara Škrlet Popovača
3. Ivica Herak, Udruga vinogradara i voćara Sv. Bartol Letovanski Vrh

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd