• 044 500 330

Arhiva objava

Župan Žinić označio početak Europskog tjedna u SMŽ

I ove godine Sisačko-moslavačka županija se pridružila obilježavanju Dana Europe (9. svibnja) i Europskog tjedna koji se od 2006. godine obilježava svake godine nizom raznovrsnih aktivnosti.
Organizator i ovogodišnje obilježbe EU tjedna (07.-11.05.2018 godine) je Županijski savjet za europske integracije, a osnovna tema ovogodišnje obilježbe je kulturna baština, kojom Sisačko-moslavačka županija ionako obiluje.
Županija u suradnji s Razvojnom agencijom SI-MO-RA provodi niz projekata, a u proteklih dvije godine dana pripremilo se i provodi se 300 projekata u vrijednosti oko 700 milijuna kuna. Projekti koji se provode su iz područja kulturne baštine, infrastrukture (izgradnja središnjeg paviljona, izgradnja inkubatora PISMO, uređenje i opremanje domova zdravlja, izgradnja prijemnog centra Crna roda Osekovo), socijalnih politika (pomoćnici u nastavi, školske kuhinje, projekti ZAŽELI), energetike i obnovljivih izvora (energetska obnova škola), ruralnog razvoja (niz projekata za mlade poljoprivrednike, poljoprivrednike, ruralni turizam, gradove i općine), poduzetništva (provode se projekti iz natječaja E-impuls) itd. I dalje se nastavlja sa pripremom i prijavom projekata na niz natječaja koji su trenutno otvoreni ili u najavi, iz područja socijalnih politika, ruralnog razvoja, poduzetništva te prekogranične suradnje (Hrvatska – BiH – Crna Gora) kao i transnacionalne suradnje (INTERREG programi).

Ovdje možete poslušati izjavu župana Ive Žinića:

{play}images/stories/audio/eutj.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd