• 044 500 330

Arhiva objava

Otvoren Dom za starije osobe u Glini

Nazočnima su se obratili i domaćin svečanosti, državni tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, ravnateljica Doma Renata Tominović-Ceković, gradonačelnik grada Gline Stjepan Kostanjević, predstavnik UNHCR-a u Republici Hrvatskoj Giuseppe Di Caro predstavnica Europske komisije u Republici Hrvatskoj Rima Joujou-Deljkić te izaslanica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, državna tajnica Marija Pletikosa, a na kraju, neposredno prije samog čina svečanog otvorenja u ime korisnika govorio je Ivo Božić.

Izgradnjom Doma za starije osobe u Glini, kapaciteta 74 korisnika, omogućeno je trajno stambeno zbrinjavanje najranjivijih kategorija korisnika prognanika, povratnika i izbjeglica, koji su do sada bili korisnici organiziranog smještaja sukladno Zakonu o statusu prognanika i izbjeglica. Useljenjem korisnika u dom te njihovim prelaskom u sustav socijalne skrbi, nakon gotovo 27 godina, završava organizirani oblik smještaja prognanika, povratnika i izbjeglica u Republici Hrvatskoj. Podsjećamo da je 90-tih godina, u organiziranom obliku smještaja boravilo više od 70 000 osoba protjeranih iz svojih domova.
Izgradnja Doma za starije osobe, ukupne vrijednosti 30,8 milijuna kuna, realizirana je donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, uz nacionalno sufinanciranje u visini od 25% ukupne vrijednosti projekta.
Nakon simboličkog otvaranja Doma presijecanjem vrpce, uzvanici su obišli sve prostore ove ustanove i iz prve ruke se uvjerili u kvalitetu izvedenih radova i visoku razinu usluge koju će ovaj dom pružati korisnicima.

Ovdje možete poslušati obraćanje izaslanika Predsjednice RH, župana Ive Žinića:
 

{play}images/stories/audio/domgn2.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd