• 044 500 330

Arhiva objava

Obilazak zgrade Interpretacijskog centra baštine Banovine

Sisačko-moslavačka županija je kupila staru zgradu Hrvatskih šuma u Petrinji za nešto malo više od 700 000 kuna te prijavila projekt njenog uređenja na natječaj Ministarstva kulture. Ostvarena je potpora u vrijednosti od 1 000 000 kuna, a ukupna investicija iznosi nešto malo više od 2 milijuna kuna.
U prizemlju zgrade smjestit će se Interpretacijski centar baštine Banovine, a na katu Glazbena škola Frana Lhotke – područni odjel u Petrinji.
U rujnu 2016. godine osnovan je Interpretacijski centar baštine Banovine. Odmah se pristupilo traženju adekvatne zgrade na području Banovine tj. gradova Petrinje, Gline, Hrvatske Kostajnice te se nekretnina u vlasništvu Hrvatskih šuma u Petrinji pokazala kao rješenje. Pregovori s Hrvatskim šumama počeli su u listopadu 2016. godine, načelni pristanak je dobiven, no zbog nedefiniranog Nadzornog odbora Hrvatskih šuma koji je nadležan za odluke o prodaji nekretnina zgrada je na natječaj za prodaju ponuđena tek u rujnu 2017. Do tada je SMŽ sa Šumama imala sklopljen Ugovor o najmu poslovnog prostora kako bi nekretnina mogla biti prijavljivana na natječaje kojima bi se financiralo uređenje i opremanje.
Radovi su u završnoj fazi, kao i postupak dodjeljivanja nekretnine Interpretacijskom centru od strane Županije. Očekivani početak rada Centra u adaptiranoj zgradi je travanj 2018. godine, nakon završetka radova i tehničkog pregleda nadležne službe Grada Petrinje.

Ovdje možete poslušati izjavu župana Ive Žinića:

{play}images/stories/audio/icbb.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd