• 044 500 330

Arhiva objava

U pet koraka do vodećeg mjesta u gaming industriji u Hrvatskoj

Provedba projekta započeta je 1. rujna 2017. godine. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova je ukupna vrijednost gotovo 25 milijuna kuna. Partneri nositelju projekta Razvojnoj agenciji Sisačko-moslavačke županije su Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija Zagreb.
Ovaj projekt je dio inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se ona nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj.
Konferencija je počela sastankom ,
sastanak predstavnika Sisačko-moslavačke županije s nastavnicima i profesorima informatike srednjih i osnovnih škola, ravnateljima dječjih vrtića te načelnicima i gradonačelnicima s područja Sisačko-moslavačke županije i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u novljanskoj Gradskoj vijećnici.
Nakon što su župan i njegovi zamjenici, zajedno s gradonačelnikom Novske Marinom Piletićem, dočekali potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić pred zgradom Gradskog poglavarstva uslijedio je obilazak lokacija Poduzetničkog inkubatora PISMO, a nakon toga sastanak
ministrice Dalić s predstavnicima gaming tvrtki i Sisačko-moslavačke županije.
Održana je i konferencija za novinare potpredsjednice Vlade RH i ministrice gospodarstva Martine Dalić i sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića.
Na ovom je obraćanju župan Žinić uz ostalo rekao kako svoj cilj, pozicioniranje SMŽ kao središta gaming industrije u Hrvatskoj kani postići kroz pet koraka: besplatan engleski u vrtiću, radionice izrade video igara u osnovnim i srednjim školama, pokretanje start upova kroz Poduzetnički inkubator PISMO, uvođenje novog četverogodišnjeg programa za razvoj video igara u srednje tehničke škole te realizacija potpore za pokretanje start upova u području razvoja video igara – financijske potpore u iznosu od 155 000 kuna.
Početna konferencija Poduzetnički inkubator PISMO i prezentacija tvrtki iz svijeta gaminga koje su suradnici na projektu održana je u Kinu Novska, u čijem je prostoru održano i eSport natjecanje.

Ovdje možete poslušati cjelovite izjave koje su na konferenciji za novinare dali:

Župan Ivo Žinić:

{play}images/stories/audio/pismoiz.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić:

{play}images/stories/audio/pismomd.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd