• 044 500 330

Arhiva objava

Potpisan Ugovor o financiranju izrade Masterplana prometnog razvoja SMŽ

Ugovorom vrijednim 7.039.079,20 kuna, za koji se dodjeljuje 85 posto bespovratnih sredstava iz fondova EU, omogućena je izrada regionalnog strateškog dokumenta iz područja prometa, kako bi se osnažio razvojni potencijal i osigurali preduvjeti za održivi razvoj lokalne i regionalne mobilnosti.
Naime, izrađeni Masterplan prometnog razvoja bit će osnova za daljnji razvoj i planiranje prometnih projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji, usmjerenih na unaprjeđenje infrastrukture, poboljšanje povezanosti, povećanje dostupnosti i sigurnosti, s obzirom da će se kroz potpisani Ugovor, provesti analiza postojećih i budućih prometnih potreba gradova i općina na području Sisačko - moslavačke županije te definirati ciljevi i mjere, koji će poslužiti za pokretanje razvojnih i infrastrukturnih prometnih projekata.
Župan Žinić je zahvalio ministru Butkoviću na svemu što on osobno i njegovo ministarstvo čine za SMŽ. „U zadnje četiri godine uloženo je svega dvadesetak milijuna kuna u prometnice ove županije, a samo u protekloj godini, dolaskom Vas na mjesto ministra, dobili smo gotovo 25 milijuna kuna.“ Posebno je upoznao ministra s najvećom željom stanovništva, a to je dovršetak autoceste od Lekenika do Siska. Na sjednici Vlade u Sisku donesene su odluke o gradnji mosta preko Odre i spojne ceste s autocestom. Župan je spomenuo i dovršetak gradnje Željezničkog kolodvora u Sisku, kao i asfaltiranje ceste od Vratečkog do Pokupskog. Župan se nada pomoći ministra i u rješavanju problema graničnog prijelaza Dvor.
Ministar Butković je rekao kako je gradnja mosta na Odri i pristupne ceste veliki infrastrukturni projekt, vrijedan oko 200 milijuna kuna za koji bi ove godine trebao biti raspisan natječaj, to je plan za gradnju. Završetak radova na željezničkom kolodvoru u Sisku očekuje se ove godine. Prošle godine je u obnovu državnih cesta na području SMŽ uloženo oko 27 milijuna kuna. Županijska uprava za ceste je u dosta teškom stanju, rekao je ministar, pa je prošle godine osigurano u rebalansu oko 24 milijuna kuna, dodijeljeno ŽUC-u, a to će ministarstvo nastaviti i dalje.
Nakon potpisivanja Ugovora ministar i župan su, zajedno sa suradnicima obišli radove na Mostu gromova u Sisku, gdje je sanacija pri kraju i dovršetak se očekuje u svibnju.

Ovdje možete poslušati obraćanja sudionika potpisivanja:

Župan Ivo Žinić:

{play}images/stories/audio/zinic11.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata EU Tomislav Petric:

{play}images/stories/audio/petric1.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić:

{play}images/stories/audio/skoric1.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković:

{play}images/stories/audio/butkovic1.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd