• 044 500 330

Arhiva objava

Zajedno do prijeko potrebnog uređaja za županijsku bolnicu

Najveći donator ove humanitarne akcije, s milijun kuna, je Hrvatska elektroprivreda, koju je na konferenciji za novinare predstavljao predsjednik Uprave Frane Barbarić, a prva jedinica lokalne samouprave je Grad Glina, čiji je gradonačelnik Stjepan Kostanjević također nazočio ovom obraćanju javnosti, kao i kancelar Sisačke biskupije Janko Lulić.
Sisačka je bolnica jedna od rijetkih županijskih bolnica koja ovaj uređaj nema, prijeko potreban za dijagnostiku, kao i praćenje bolesnika kod mnogih oboljenja. Cijena uređaja je oko 6 milijuna kuna. Bolnica ta sredstva nema, nema ih ni Županija, a u razgovorima nije pronađeno razumijevanje zadnje dvojice ministara zdravstva, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović. Stoga je započeta humanitarna akcija za prikupljanje sredstava. Dosad je prikupljeno milijun i 600 tisuća kuna.
Gotovo svi gradovi i općine SMŽ uključili su se u ovu akciju, na žalost, među njima nije i grad Sisak.
Kad budu uplaćena obećana sredstva gradova i općina, bit će prikupljeno oko 2,5 milijuna kuna, a uz pomoć SMŽ bit će prikupljeno 3 milijuna kuna, polovica od potrebne svote. Ministar zdravstva Milan Kujundžić je obećao pomoć ministarstva i zaokruživanju svote na 6 milijuna kuna, pa se nadamo, rekao je Dujmenović, da će naša bolnica vrlo brzo imati uređaj za magnetnu rezonancu.
Župan Ivo Žinić je rekao kako unatoč činjenici da su neke županijske bolnice dobile ovaj uređaj, za Sisak to nije bio slučaj: „Mi smo stoga sami krenuli u akciju, najprije s humanitarnom izložbom slika. Hvala umjetnicima koji su se uključili, iz naše županije, iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske. Najveća hvala HEP-u. Milijun kuna su velika sredstva za nas.“ Pohvaljujući primjer Grada Gline, župan je pozvao sve da se uključe. „Ja vjerujem da smo pri kraju ove akcije i da već krajem siječnja, početkom veljače, ravnatelj i župan idu kod ministra, gdje će reći: mi smo skupili sredstva, krenimo u nabavku!“
Župan je još jednom zahvalio svima koji su uključeni u akciju, ona još traje, ali je župan iskazao vjeru da će se i u nekim budućim humanitarnim akcijama pokazati isto zajedništvo. „Stanovništvo ove županije ne smije biti zakinuto za bilo kakav vid društvenog djelovanja, a pogotovo za zdravstvenu zaštitu. Imamo prava na jednake uvjete kao i stanovnici bilo kojeg dijela Hrvatske!“

Ovdje možete poslušati izjave:

Ravnatelja Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, dr. Tomislava Dujmenovića:

{play}images/stories/audio/mr2311.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Predsjednika Uprave HEP-a, Frane Barbarića:

{play}images/stories/audio/mr2312.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Župana Ive Žinića:

{play}images/stories/audio/mr2313.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd