• 044 500 330

Arhiva objava

Deveto Hodočašće u Gvozdansko

Program obilježbe počeo je Svetom misom, koju je u crkvi Sv. Filipa i Jakova predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu sa sisačkim biskupom Vladom Košićem, a nastavljen je svečanim mimohodom i komemoracijom kod križa u Gvozdanskom svim žrtvama iz 1578., 1941. i 1991. godine.
Komemoraciji su uz brojne hodočasnike nazočili i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Krupec, ministar branitelja Tomislav Medved, 12 hrvatskih generala, kao i predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
U svom je svečanom obraćanju župan Ivo Žinić ponovno pozvao na hrabrost i odlučnost kakvu su imali branitelji Gvozdanskog i hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, sada u drugačijim bitkama i s drugim opasnostima. Ne smijemo dopustiti da Banovina, Pounje ili bilo koji kraj Hrvatske opusti, da pred prvom poteškoćom odustanemo i otputimo se izvan krvlju obranjene i stečene domovine. Hrvatska može, uz zajednički napor na koji je pozvao župan, biti zemlja blagostanja, a istinu o poštenom, obrambenom i pobjedničkom Domovinskom ratu moramo isto tako svi zajedno čuvati, kako povijest nitko ne bi mogao prekrojiti i istinu zanijekati. Stoga u Gvozdansko i na druga mjesta povijesnih bitaka hrvatskog naroda treba dovoditi mlade i učiti ih na ovim slavnim primjerima kako se voli Hrvatska.

Dio izjave, koju je novinarima u Gvozdanskom dao župan Ivo Žinić, možete poslušati ovdje:

{play}images/stories/audio/gvozd1.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd