• 044 500 330

Arhiva objava

Najavljeni 24. susreti hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Najavnom predstavljanju susreta nazočila je i predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije Gordana Šegović.
Župan je u ovoj prigodi zahvalio Hrvatskom saboru kulture na povjerenju, koje je Županiji ukazao, prepuštajući joj organizaciju drugog dana 24. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Prvi je dan, naime, održan u Čakovcu u subotu, 14. listopada. S jednakom je zahvalnošću spomenuo i sudionike ovih susreta, izvorne skupine, čuvare naše tradicije i kulture. Susrete će u subotu, 21. listopada otvoriti najuspješnija dječja folklorna skupina s 15. festivala dječjeg folklora Hrvatske, koji je održan u Kutini.
Nastupit će 14 izvornih skupina s područja cijele Hrvatske, a Sisačko-moslavačku županiju predstavljat će KUD „Seljačka sloga“ iz Grede Sunjske.
Upravo su pjevači „Seljačke sloge“ Greda Sunjska zatvorili pjesmom ovu konferenciju za novinare i tako potvrdili poziv Hrvatskog sabora kulture i župana Ive Žinića, koji se nadaju punoj, dobro raspoloženoj dvorani i uspješnom predstavljanju blaga hrvatske tradicije.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd