• 044 500 330

Arhiva objava

Obnovljena dionica županijske ceste Divuša-Zrin

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske, koja je u Sisku održana 23. veljače 2017. godine, donesena je odluka o dodjeli sredstava za financiranje izvanrednog održavanja ove dionice, duge 12 km.
Na kompletnoj dionici izvedeno je skidanje postojećih nadvišenih dijelova bankine te izrada bankine kamenim materijalom, čišćenje i produbljivanje postojećih cestovnih jaraka, izrada novih cijevnih propusta i čišćenje postojećih propusta, te strojno orezivanje šiblja i granja, kao i sječa stabala u cestovnom zemljištu.
Na mjestima veće degradacije i denivelacije kolnika izvedena je sanacija, izradom nosivog sloja i asfaltiranjem tih dionica u duljini cca 3 km. Na mjestima manje degradacije izvedena je sanacija asfaltiranjem u 2 sloja, izravnavajućem i habajućem u duljini cca 3 km. Asfaltiranje makadamskog kolnika izvedeno je jednim slojem od nosivo-habajuće asfaltne mješavine u duljini cca 3 km. Popravljen je i oštećeni drveni most, zamjenom pomosta i ograde hrastovom građom.
Vrijednost ugovorenih radova, koji su dovršeni 31. kolovoza 2017. godine, je s uključenim PDV-om 4 967 507,50 kn.
Svečanosti otvaranja obnovljene dionice ceste Divuša-Zrin nazočili su sisački biskup Vlado Košić, zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, predstavnici Općine Dvor i ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd