• 044 500 330

Arhiva objava

Projekt „Drone Team“ predstavljen u Sisku

DroneTeam projekt je projekt u sklopu ERASMUS+ programa. Projekt je nastao uz suradnju partnera iz četiri države: IES La Foia tehnološki centar AIJU iz Španjolske, Zespół Szkół Nr 10 iz Poljske, Šolski Center Krško-Sevnica iz Slovenije i Tehnička Škola Sisak injegova će provedba trajati 3 godine. Tijekom projekta je predviđeno da nastavnici i učenici četiri strukovne škole i tehnološkog centra iz Španjolske usvoje osnovne i napredne konstrukcije bespilotne letjelice poznate pod imenom „dron“.
Prve godine je cilj spojiti nastavnike i AIJU-ove stručnjake kako bi razvili osnovnu konstrukciju bespilotne letjelice i postići da
bespilotna letjelica može letjeti. Druge i treće godine učenički timovi koji će biti formirani od učenika iz svih škola morat će izvesti programirani let kroz zadane točke puta. Osim tog koristit će dodatne sustave kao što su GPS, kamera i Frist Person View.  Nastavnici i učenici će izraditi materijale za učenje i engleski rječnik koji će pratiti terminologiju bespilotnih letjelica, a treće godine sve ekipe će napraviti svoje nove „personalizirane“ dronove.
Vrijednost projekta je 201 159 Eura, od čega Tehnička škola kao partner dobiva 30 940 Eura. Koordinator je škola La Foia iz Španjolske.

Izjavu, koju je u Tehničkoj školi Sisak dao župan Ivo Žinić, poslušajte ovdje:

{play}images/stories/audio/drone.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd