• 044 500 330

Arhiva objava

Vježbeničke tvrtke Ekonomske škole Sisak

Ova je učionica sredstvima Sisačko-moslavačke županije preuređena tijekom kolovoza i rujna ove godine.
Vježbenička tvrtka je obvezni predmet u 3. i 4. razredu u kojem učenici objedinjuju znanja iz svih strukovnih predmeta te u 3. razredu osnivaju svoja poduzeća registriranjem u Središnjem uredu vježbeničkih tvrtki pri Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
Ekonomska škola Sisak ima registriranih 10 vježbeničkih tvrtki, koje su zapravo simulacija poduzeća.
U uređenje ove specijalizirane učionice uloženo je 150 000 kuna, dok su računala nabavljena zahvaljujući projektu „Poduzetnički impuls-obrazovanje za poduzetništvo“, u koji je škola bila uključena tijekom 2013. godine.
Nakon predavanja uporabi i obilaska učionice, gdje se u razgovoru s učenicima upoznao s djelovanjem vježbeničkih tvrtki, župan je, zajedno sa zamjenikom, pratio kratku prezentaciju na kojoj su ga učenici upoznali sa sudjelovanjem dviju Vježbeničkih tvrtki na Međunarodnom sajmu vježbeničkih tvrtki u Zagrebu i najavili izdavanje Gastro vodiča grada Siska.
Župan je bio zadovoljan i impresioniran viđenim: „Drago mi je da sam mogao sa suradnicima obići ovu školu. Danas smo vidjeli na koji način mladi ljudi stječu vještine potrebne poslije u gospodarstvu. To je nešto što moramo napraviti svugdje, pripremiti ljude da budu čim prije aktivni, da mogu dati određene rezultate u gospodarstvu, tamo gdje će biti zaposleni.“
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd