• 044 500 330

Arhiva objava

Energetska obnova osnovnih škola u Glini, Topuskom i Gori

Nazočio joj je župan Ivo Žinić sa suradnicima, zamjenica glinskog gradonačelnika dr. Sanja Štingl-Vlašić, ravnatelji škola obuhvaćenih projektima, te Natko Bilić, direktor Planetarisa, tvrtke koja će izraditi projektnu dokumentaciju.
Riječ je o projektima koji će osigurati uštedu prosječne godišnje potrebne toplinske energije za čak 60%, značajno smanjiti emisiju ugljikovog dioksida te povećati kvalitetu i ugodnost boravka u objektima uz pozitivan utjecaj na okoliš. Ukupna vrijednost sva tri projekta je nešto manje od 600 000 kuna. Realizacija projekta moguća je zahvaljujući sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Iz ovih će fondova biti osigurana bespovratna sredstva u iznosu od otprilike 489 000 kuna.
Župan Ivo Žinić rekao je kako ovim projektima Županija želi povisiti standard učenika, ali i postići uštede kod održavanja: „Ovo su prve tri škole u ovom ciklusu, najavljujem još tri škole u našoj županiji, a moramo se pohvaliti da smo ove godine u OŠ Gvozd već imali početnu konferenciju, izrađen je projekt obnove i sanacije toplinske izolacije vanjske ovojnice. Ukupna vrijednost svih ovih objekata, ove tri i naredne tri škole, koje ćemo pripremiti vrlo brzo je gotovo 30 milijuna kuna. Vlastitim sredstvima iz Proračuna SMŽ zasigurno to ne bi uspjeli napraviti. Želim doista da ovi projekti budu izrađeni u roku i da vrlo brzo možemo aplicirati na fondove za izvođenje radova. Vjerujem da ćemo ostatak ovih sredstava od 40 % uspjeti namiriti dijelom iz Fonda za regionalni razvoj, a dio smo planirali u Proračunu. Želim da sve to brzo bude završeno i veselim se Završnoj konferenciji, gdje ćemo imati predstavljanje ovih projekata, a onda i prijavu na natječaje za izvođenje radova.“
Nakon završetka konferencije u OŠ Glina župan je sa suradnicima obišao gradilište sportske dvorane, koja će, kad bude dovršena služiti osnovnoj i srednjoj školi, kao i dječjem vrtiću, ali i svim građanima Gline.
U prostoru Srednje škole Glina župan je obišaoradove na kompletnoj sanaciji dvije učionice sa pripadajućim kabinetima te radionici sa pripadajućim kabinetom. Prostor je uređen zbog donacije Rotary kluba u opremi za učionice i kabinete koja bi trebala biti u vrijednosti oko 700000kuna.
Vrijednost radova je 477669 kn (s PDV-om)
Izvedeni su novi podovi, spušteni strop, nove električne instalacije, nova rasvjetna tijela, vrata na učionicama i kabinetima. Učionice su kompletno obnovljene i uređene.


 


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd