• 044 500 330

Arhiva objava

170. obljetnica skladanja hrvatske himne

Program, kojem je nazočio i župan ivo Žinić sa zamjenicom Anitom Sinjeri-Ibrišević i predsjednicom Županijske skupštine Ivankom Roksandić počeo je predavanjem dr. sc. Vlaste Švoger „Himna, ljudi i vrijeme – kako je „Horvatska domovina“ postala hrvatskom himnom“ i predstavljanjem društva Terrabanalis u Knjižnici i čitaonici u Glini.
Sveta misa za Domovinu služena je u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka, odakle je krenuo mimohod prema Hrvatskom domu, zaustavivši se pred zgradom Gradske uprave, gdje je otvorena „Glazbena ograda“ s taktovima „Lijepe naše“.
U predvorju Hrvatskog doma otvorena je izložba o hrvatskoj himni, radovi učenika osnovne i srednje škole i djece dječjeg vrtića „Bubamara“, te izložba starih notnih zapisa. Koncert Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja i Akademskog muškog zbora Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u kino dvorani Hrvatskog doma zaokružen je dan posvećen obljetnici skladanja hrvatske himne u Glini, gradu u kojem je časnik Josip Runjanin uglazbio stihove pjesme Antuna Mihanovića „Horvatska domovina“.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd