• 044 500 330

Arhiva objava

Radni posjet bolnici

„Došao sam, s najbližim suradnicima, na radni sastanak s ravnateljem bolnice, dr. Tomislavom Dujmenovićem i njegovim najužim timom. Razgovarali smo o trenutnoj situaciji ove bolnice, o mogućnostima uvođenja određenih novosti, kako bi zdravstvenu skrb građana poboljšali. Naravno da smo razgovarali o svim problemima koji muče našu bolnicu. Moram priznati da je naša bolnica, koja je bila u sanaciji, vraćena Županiji s daleko većim dugovanjima“, rekao je župan. „Dobar dio prihoda koje ostvaruje bolnica uglavnom dolazi iz limita HZZO-a, koji su na mjesečnoj razini od 11 milijuna kuna. Naravno da ti limiti nisu dovoljni da bi bolnica imala stabilno poslovanje. Po našoj procjeni ti bi limiti trebali biti bar na razini 13 milijuna kuna mjesečno, kako bi došli u rang s drugim bolnicama ovakvog tipa.“ Neke bolnice koje imaju daleko manje rješavanja slučajeva imaju veće limite. Na jednom od sastanaka u Ministarstvu zdravlja prethodnih mjeseci župan Žinić je upozoravao upravo na pravedniju raspodjelu limita županijskim bolnicama. „Vjerujem da će novi ministar Kujundžić i te kako znati prepoznati ove stvari i da će se voditi jednaka briga o svim bolnicama u Hrvatskoj.“
Tijekom radnog sastanka dotaknut je čitav niz tema, rekao je župan, od specijalizanata, nedostatka određenih liječnika, nedostaje određen broj radiologa. Razmatralo se i mogućnosti uštede u poslovanju bolnice.
„Naravno da su najveći problem naslijeđene dubioze, ali vjerujem da ćemo kvalitetnijom, racionalnijom brigom o poslovanju bolnice ovu bolnicu pretvoriti u bolnicu koja će biti kvalitetna, koja će imati potrebni kadar i koja ni na koji način neće davati manje kvalitetnu uslugu od kliničkih centara“, zaključio je župan.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd