• 044 500 330

Arhiva objava

Policijska uprava Sisačko-moslavačka obilježila Dan policije [foto]

„Danas slavimo Dan policije u našoj Policijskoj upravi i prije svega naše misli su s našim poginulim kolegama, prijateljima i suborcima koji su svoje živote dali za nas i za dragu nam domovinu Hrvatsku“, rekao je načelnik Marko Rašić.
Dodao je kako su tijekom rata u Sisačko-moslavačkoj županiji poginula 94 redarstvenika, a trojica se još smatraju nestalima.
Svim pripadnicima policije i djelatnicima Policijske uprave sisačko-moslavačke njihov Dan i blagdan njihova zaštitnika Sv. Mihovila čestitao je i župan Ivo Žinić.
„Ovo je prilika da se prisjetimo uloge policijskih snaga u Republici Hrvatskoj koji su prvi stali u obranu domovine. Početak oružanih snaga, policijskih i Hrvatske vojske sežu u devedesete godine kada je stvarana hrvatska policija, kada su krenuli prvi hrvatski redarstvenici. To je nešto na čemu treba zahvaliti i čestitati svima onima, koji su pogotovo u Domovinskom ratu vodili specijalne postrojbe policije. To su bile najelitnije postrojbe u Hrvatskoj koje su zasigurno doprinijele najviše da imamo danas slobodnu Hrvatsku“, rekao je župan.
Župan Žinić izazio je zadovoljstvo što je stanje sigurnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji na visokoj razini što se zasigurno može zahvaliti kvalitetnom radu hrvatske policije.
U nastavku obilježavanja Dana policije položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac, a u katedrali Uzvišenja Svetoga križa u Sisku služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić.



 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd