• 044 500 330

Arhiva objava

25. obljetnica proboja iz opkoljene Hrvatske Kostajnice [foto]

Obilježba je počela Svetom misom u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog, a nastavljena polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod ploče koja obilježava mjesto polaska stanovnika Hrvatske Kostajnice u proboj prema Hrvatskoj Dubici. Izaslanik pokroviteljice obilježbe, predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, bio je župan Ivo Žinić, dok su izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije činile predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević.
U svom je obraćanju župan rekao kako se valja diviti hrabrosti hrvatskih branitelja i civila, koji su prvo držali obranu grada pred višestruko ljudstvom i oružjem nadmoćnijim neprijateljem, a onda poveli civile iz okruženja prema slobodi i sigurnosti. Ne treba zaboraviti ni tragičnu sudbinu onih koji svoj grad nisu napustili, uvjereni u svoju nevinost i prepušteni volji osvajača.
Župan je zahvalio mladima iz Hrvatske Kostajnice što redovito dolaze na obilježbu početka proboja i pozvao ih da uvijek čuvaju i pamte istinu o pravednom i oslobodilačkom Domovinskom ratu.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd