• 044 500 330

Arhiva objava

Talijanski veleposlanik sa županom [foto]

Svoj je posjet započeo radnim sastankom u kabinetu župana Ive Žinića. Sastanku su, uz veleposlanika i župana nazočili i predsjednik HGK-Županijske komore Sisak Boris Mesarić i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove Europske unije Marijan Belošević.
U izjavi nakon radnog sastanka župan Ivo Žinić je rekao: „Želim izraziti zahvalnost veleposlaniku Republike Italije na dolasku u Sisačko-moslavačku županiju. Kao što znate Italija i Hrvatska imaju bogatu gospodarsku i kulturnu suradnju, a i naša se županija može pohvaliti vrlo dobrom suradnjom s Italijom u prethodnom razdoblju. Danas sam upoznao njegovu ekselenciju s potencijalima kojima raspolažemo, od poljoprivrednih i turističkih potencijala do gospodarskih subjekata.“
Kao mogućnost buduće suradnje župan je veleposlaniku predstavio i turističku suradnju, posebice u zdravstvenom turizmu, u Topuskom. Neki kontakti s talijanskom klijentelom već su ostvareni, rekao je župan.
Kao prednosti naše županije župan je predstavio dobru prometnu poziciju i povezanost, nižu cijenu radne snage i nekretnina, ali i jako kvalitetan i stručan kadar. Razgovaralo se i o ponovnom pokretanju proizvodnje tvrtke ABS, te o postojećem zanimanju talijanskih gospodarstvenika za ulaganje u poljoprivredu na našem području.
„Imali smo jedan vrlo plodonosan sastanak,“ rekao je veleposlanik Adriano Chiodi Cianfarani i nastavio: „Župan mi je predstavio sve mogućnosti mogućih ulaganja u Županiju. Italija je prvi gospodarski partner Hrvatske, i što se tiče investicija i što se tiče robne razmjene.“
Cianfarani je rekao i kao je razgovarao s generalnim direktorom ABS-a koji mu je rekao da je došlo do obrata na tržištu, cijene čelika i da tvrtka razmatra mogućnost ponovnog pokretanja proizvodnje u Sisku. Naglasio je još jednu talijansku investiciju u Sisku, tvrtku Metal Energy, povezanu s ABS-om.
„Ovo je naravno moj prvi posjet vašoj županiji, ali svakako postoji mogućnost sljedećih posjeta u kojima bi se dotaknuli i drugih tema, prije svega kulture.“
Veleposlanik je svoje obraćanje zaključio naglašavajući kako je izuzetno sretan posjetom Sisku, gradu koji je u kulturološkom smislu povezan s njegovim rodnim Rimom.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd