• 044 500 330

Arhiva objava

Održana 16. sjednica Županijske skupštine u Topuskom [foto]

Na dnevnom redu je bilo 13 točaka, a zapisnik s prošle sjednice Skupštine i dnevni red današnje prihvaćeni su s 36 glasova za. Po usvajanju dnevnog reda pristupilo se aktualnom satu.

Prvi koji se prijavio i postavio dva pitanja županu Ivi Žiniću bio je Tugomir Ratimir Bjelčić (Hrvatski laburisti) koji je pitao: 1. S kojim se iznosom SMŽ uključuje u izgradnju Bakranove ulice u Sisku? 2. Kako će se SMŽ uključiti u proslavu 110 godina HNK „Segesta“-
Župan Žinić je odgovorio kako je SMŽ spremna sudjelovati u završetku radova na Bakranovoj ulici, ali prema troškovnicima koje Grad Sisak dostavlja, neće biti riječ o milijun kuna, koliko je u Proračunu SMŽ predviđeno. Žuapn je naglasio kako traži da predstavnik SMŽ bude član povjerenstva za izgradnju Bakranove, a iznos koji bi ostao od tih ppredviđenih i rezerviranih sredstava, SMŽ je spreman uložiti u izgradnju još neke ulice u Sisku.
Kada je u pitanju HNK „Segesta“, SMŽ će financijski i stručno pomoći u proslavi 110.obljetnice HNK „Segesta“, no naglasio je kako je klub u vlasništvu Grada Siska i kako postoji određeni problemi u Upravi kluba, no SMŽ će se bez obzira na to sigurno uključiti u obilježavanje velikog jubileja sisačke „stare dame“.

Druga se s pitanjima za župana Žinića javila vijećnica Sabina Ferdeber, (UDU) te pitala. 1. Zašto se nju kao predsjednicu Unije umirovljenika ne poziva na protokolarna događanja vezana uz umirovljenike. 2. Kako će se rješiti problem autobusne linije za Hrvatsku Dubicu?
Župan je odgovorio kako se slaže da se sve vijećnike poziva na važnija protokolarna zbivanja kojima prisustvuje i župan i njegovi zamjenici te predsjednica Skupštine.
Kada je u pitanju rješavanje autobusnih linija za Hrvatsku Dubicu taj se problem rješava i uskoro bi trebao biti u potpunosti riješen.

Treći se s pitanjima za župana javio vijećnik Željko Soldo (HSP) koji je pitao: 1. Je li istina da SMŽ financira obnovu manastira u Komogovini? 2. Zadovoljava li Stipo Šapina uvjete za mjesto ravnatelja ŽUC-a i je li njegova diploma iz Beograda prevedena s ćirilice na latinicu.
Župan Žinić je odgovorio kako apsolutno nije točno da financira obnovu nekakvog „četničkog manastira“ te da je na to već SMŽ odgovorila priopćenjem.
Kada je u pitanju Stipo Šapina, župan je pohvalio posao koji obavlja v.d. ravnatelj i uštede koje je napravio te kako će se uskoro raspisati natječaj za odabir ravnatelja ŽUC-a, a Stipo Šapina v.d. ravnatelja udovoljava svim uvjetima za obnašanje pozicije v.d. ravnatelja.

Četvrti se s pitanjima za župana Ivu Žinića javio Ivan Nekvapil (HNS-Liberalni demokrati). 1. Zanimalo ga je postoji li u novim dopunama i izmjenama prostornog plana SMŽ mogućnost Spalionice u Sisku te da se župan i HDZ izjasne o odlagalištu nuklearnom otpadu na Trgovskoj gori.
Župan Ivo Žinić je odgovorio kako misli da postoji mogućnost otvaranja Spalionice u Sisku, a kada je u pitanju odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori stoji iza toga kako je stav i njega kao župana i HDZ-a u SMŽ da će se apsolutno podržavati stav i volja stanovništva tog kraja Pounja i Banovine.
Ovo su bila i jedina četiri vijećnika koja su uspjela postaviti pitanja u aktualnom satu zbog niza replika vijećnika koji su postavljali pitanja, a nakon toga je Skupština nastavljena, te su svih 13 točaka dnevnog reda i usvojene.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd