• 044 500 330

Vijesti iz ustanova

Udruga „Jak kao Jakov“ provodi projekt „Humanitarni rad u školama” u Srednjoj školi Topusko

Udruga „Jak kao Jakov“ provodi projekt „Humanitarni rad u školama” u Srednjoj školi Topusko

Od početka ove godine, karlovačka Humanitarna udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima Jak kao Jakov provodi projekt „Humanitarni rad u školama, koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz „Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području vaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022/2023.

Projekt se provodi u suradnji s Osnovnom školom Švarča te sa Srednjom školom Topusko. Djecu će kroz radionice podučavati humanitarnom radu i djelovanju, a imat će priliku okušati se u izradi keramičkih suvenira na kreativnim keramičkim radionicama. Cilj projekta je informirati djecu o važnosti, prednostima i dobrobiti humanitarnog rada te ih potaknuti na uključivanje u humanitarna događanja. Cilj je također senzibilizirati djecu i njihovu neposrednu okolinu za probleme s kojima se suočavaju njihovi vršnjaci, poznanici, i svi ostali kojima je potrebna pomoć. Jedan od ciljeva je i potaknuti mlade na volonterstvo.

Projekt traje do 31. srpnja 2023. godine, a središnji događaj udruge, humanitarni koncert „Njima na dar”, 19. svibnja 2023. godine, bit će mjesto na kojem će učenici iz ovog projekta suvenire koje su izradili na keramičkim radionicama prezentirati svim uzvanicima koncerta.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd