Natječaji i javni pozivi

Radi što kvalitetnijeg pružanja zdravstvene zaštite imenovani su koordinatori za hrvatske branitelje u slijedećim zdravstvenim ustanovama:

- Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak: Željka Brodarec - 091 1810 888

- Lječilište Topusko: Ivana Miščević - 099 2731 116

- Neuropsihijatrijska bolnica Dr. Ivan Barbot Popovača: Draženka Drobec – 091 1508 891

Na području Sisačko-moslavačke županije organizirano je pružanje primarne zdravstvene zaštite u djelatnosti opće/obiteljske medicine turistima za sezonu 2024., u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna 2024. godine na sljedećim lokacijama:

In the area of ​​Sisak-Moslavina County the provision of primary health care in the field of general/family medicine to tourists for the 2024 season, in the period from June 01 to September 30 2024 is organized at the following locations:

LOKACIJE/LOCATIONS

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa Top-Terme d.o.o. osigurala je popust od 50% na cijenu cjelodnevnih ulaznica na unutarnje i vanjske bazene društva Top-Terme d.o.o. za hrvatske branitelje i braniteljice te njihove supružnike, izvanbračne partnere koji imaju isto prebivalište te supružnike poginulih branitelja/braniteljica koji ostvaruju pravo na temelju tog statusa.

Zahtjevi za ostvarenje navedenog popusta mogu se dostaviti Sisačko-moslavačkoj županiji na adresu elektroničke pošte ili na adresu Rimska 28, Sisak.

Poštovane stanovnice i stanovnici Sisačko-moslavačke županije!

Dan državnosti Republike Hrvatske slavimo u sjećanje na dan kad je naša Domovina, konstituiranjem prvog demokratski izabranog Sabora u svojoj povijesti, stupila u društvo slobodnih zemalja svijeta.

Slobodu i neovisnost mlade demokracije morali smo braniti i krvlju hrvatskih vitezova platiti u Domovinskom ratu.
Hrvatski branitelji su se odazvali pozivu povijesti, njihov je odgovor na okrutnu silu agresora bio u ljubavi i hrabrosti.

Sretan vam Dan državnosti Republike Hrvatske!

SISAČKO-MOSLAVAČKI ŽUPAN
Ivan Celjak, mag. iur.

 

zastava rh

U Muzeju Moslavine Kutina, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Kutini, otvorena je 90. samostalna izložba slika Želimira Šiška.

Ovaj kutinski slikar, predstavio je djela napravljena tehnikom suhog pastela s motivima krajolika nastalih u zadnjih deset godina.

Otvorenju izložbe prisustvovao je ravnatelj Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije Ivica Valent.

View the embedded image gallery online at:
https://smz.hr/natj/javni/100-smz#sigProId06d13fa92a

 

dan smz000001

 

dan smz000002

 

dan smz000003

 

Sretan vam i blagoslovljen Kurban bajram!

Bajram šerif mubarek olsun!

 

kurban bajram

 

Dragi djelatnici i volonteri Crvenog križa,

od srca vam čestitam vaš dan i zahvaljujem na svemu dobrom što od svog postanka činite za sve ljude svijeta.

Neka vam je sretan i uspješan Svjetski dan Crvenog križa! 

ŽUPAN
Ivan Celjak

 

Sukladno članku 135. Poslovnika Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije („Službeni glasnik Sisačko-moslavačke županije“, broj 14/09, 5/10, 2/11, 3/13 i 29/18) sjednice Županijske skupštine i njezinih radnih tijela su javne.
Građani i pravne osobe dužni su pisanim prijaviti svoju nazočnost, odnosno nazočnost svojih predstavnika na sjednici Županijske skupštine i njezinih radnih tijela najkasnije tri dana prije održavanja sjednice.

Zahtjev za nazočnost sjednici podnosi se:

- osobno ili putem pošte u pisarnicu Sisačko-moslavačke županije na adresi Rimska 28, Sisak
- na mail adresu:

Predsjednik Županijske skupštine, odnosno radnog tijela, može ograničiti broj građana koji nazoče sjednici zbog prostornih uvjeta i održavanja reda na sjednici.

Bez nazočnosti javnosti održava se sjednica ili dio sjednice Županijske skupštine, odnosno radnog tijela kada se raspravlja o materijalu koji je u skladu s posebnim propisima označen pojedinim stupnjem povjerljivosti.
Sukladno članku 12. Zakona o pravu na pristup informacijma („Narodne novine“, broj 25/13, 85/15 i 69/22) nazočnost sjednici bit će omogućena temeljem kronološkog redoslijeda zaprimljenih zahtjeva za nazočnost sjednici. Građani koji su dobili dopuštenje, sjednici mogu biti nazočni uz predočenje osobne iskaznice ili drugog identifikacijskog dokumenta te su dužni pridržavati se reda, ne smiju remetiti tijek sjednice, ne mogu sudjelovati u raspravi, javljati se za riječ niti postavljati pitanja na sjednici.

 

Župan Ivan Celjak uputio je čestitku u povodu blagdana Uskrsa, svima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Neka svjetlo uskrsloga Krista donese mir, zdravlje i sreću u vaše obitelji."

Župan Ivan Celjak, mag.iur.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd