U Domu za starije osobe u Kutini, osoblje Doma korisnicima boravak nastoji učiniti što je više moguće ugodnim. Želja je da se osjećaju dobro i ispunjeno, te da se druže.

DRUŽENJE KORISNIKA DOMA ZA STARIJE U KUTINI

U Domu za starije osobe u Kutini, osoblje Doma korisnicima boravak nastoji učiniti što je više moguće ugodnim. Želja je da se osjećaju dobro i ispunjeno, te da se druže.
Kako bi Dom, koliko je to moguće, smatrali svojim novim domom, korisnicima su u njemu na raspolaganju različite aktivnosti.
„Korisnici cijeli dan imaju neku aktivnost. Od 8 sati, kada je doručak, pa do navečer. Poslije doručka svaki radni dan imamo zajedničko druženje koje potraje do 11:30. U podne je ručak, nakon kojeg se najčešće korisnici odluče malo odmoriti. Popodne najčešće koriste za izlazak izvan doma te za druženje s posjetiteljima ili ostalim korisnicima doma. Večera je u 18 sati, nakon čega imaju i večernje aktivnosti“, istaknula je socijalna radnica u Domu Vedrana Mišeta.
U kutinskom Domu dan je tako skroz ispunjen. Posebno se vesele zajedničkim druženjima u potkrovlju Doma gdje je i Poludnevni boravak.
„Zajednička druženja počinjenom odgovarajućim vježbama za njihovu dob. Potom kroz različite radionice i zadatke potičemo njihove sposobnosti – crtaju, rješavaju križaljke, režu škarama zadane likove. Dio korisnika više se voli okušati u društvenim igrama, poput šaha, kartanja ili mlina“, istaknula je socijalna radnica.
Da ih vesele ti zajednički trenuci s ostalim „stanarima“ Doma potvrdili su i oni koji dolaze na ta druženja.
„Ovdje imamo sve što trebamo. Lijepo nam je, iako više nismo u svom domu. Osoblje nam je super, rekla bih da su nas skroz razmazili“, istaknula je korisnica Ruža koja je u kutinskom Domu gotovo od njegova otvorenja.
Otvorenje Doma u Kutini, početkom ove godine, pokazalo se potpuno opravdanim. Sisačko-moslavačka županija tako je ulaganjem od oko 2 milijuna eura u uređenje i opremanje Doma, starijim stanovnicima Moslavine ispunila ono na što se u Moslavini čekalo desetljećima.
„Na području Kutine unaprijedili smo usluge u području socijalne skrbi koje se odnose na naše starije sugrađane, a takve usluge ćemo i dalje unaprjeđivati. Uredili smo i opremili zadnju etažu ovdje u Domu za starije osobe u Kutini za naše starije sugrađane koji će se ovdje moći koristiti uslugom psihosocijalne rehabilitacije, moći će se družiti, igrati društvene igre, razgovarati, gledati televiziju, a moći će i objedovati. U poludnevni boravak naši sugrađani će dolaziti putem uputnice Zavoda za socijalnu skrb, a oni koji ne ispunjavaju uvjete za uputnicu, za njih je mjesečna cijena 60 € što će dogovoriti izravno s Domom. Ako naši sugrađani starije životne dobi nemaju prijevoz do Doma, za dodatnih 20 €, odnosno 80 € mjesečno, vozilo iz Doma će doći do njihove kuće, dovesti ih u Dom i vratiti natrag njihovoj kući“, istaknuo je župan Ivan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd